Δεκτή έγινε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια η παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απόδραση του ισοβίτη κατάδικου Αντώνη Προκοπίου Κίτα, γνωστού στην Κύπρο και ως «Αλ Καπόνε».

Ο Κίτας, που έχει καταδικασθεί για το βιασμό και τη δολοφονία δύο γυναικών, απέδρασε από νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Χρυσοστομίδης, που είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημήτρη Χριστόφια την ίδια ημέρα, χωρίς να γίνει αποδεκτή, υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του σήμερα, Τετάρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με κύριο θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για το θέμα της απόδρασης και διόρθωσης σαθρών καταστάσεων στις Κεντρικές Φυλακές.

Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Κίτα παρά πολύ σοβαρή, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι το θέμα δεν τελειώνει εδώκαι ότι χρειάζεται ο διορισμός ανακριτών και πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.Επίσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύθηκε πολιτικά το θέμα.

Ο κ. Χρυσοστομίδης απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες είτε στο διευθυντή των φυλακών είτε την Αστυνομία, αναφέροντας όμως ότι κανένας δεν είναι υπεράνω αρχών και είπε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χθες, Τρίτη, ο κ. Χριστόφιας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις τρεις αποδράσεις βαρυποινιτών που σημειώθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και για το φαινόμενο βαρυποινίτες να παραμένουν μήνες ολόκληρους σε κλινικές καινοσοκομεία.