ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ

Στέγη αγάπης για παιδιά

Δύο νέα σημαντικά έργα-προσφορά στο κοινωφελές έργο του συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Αλκυόνη» και του συλλόγου των γονέων με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» εγκαινίασαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τοπικοί φορείς στη Ναύπακτο και στην Αθήνα αντίστοιχα. Τα δύο έργα, που αποτελούν χώρους φιλοξενίας ατόμων που χρήζουν βοήθειας καθώς και των συγγενών τους, δημιουργήθηκαν έπειτα από δωρεές του Ιδρύματος. Στη Ναύπακτο ο νέος ξενώνας …

Δύο νέα σημαντικά έργα-προσφορά στο κοινωφελές έργο του συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Αλκυόνη» και του συλλόγου των γονέων με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» εγκαινίασαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τοπικοί φορείς στη Ναύπακτο και στην Αθήνα αντίστοιχα. Τα δύο έργα, που αποτελούν χώρους φιλοξενίας ατόμων που χρήζουν βοήθειας καθώς και των συγγενών τους, δημιουργήθηκαν έπειτα από δωρεές του Ιδρύματος. Στη Ναύπακτο ο νέος ξενώνας περιλαμβάνει κέντρο ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης για παιδιά και ενηλίκους με αναπηρία, ενώ παράλληλα λειτουργεί χώρος βραχείας φιλοξενίας. Στα εγκαίνια των νέων αυτών εγκαταστάσεων παρέστη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου, ενώ το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπροσώπησε ο εκτελεστικός διευθυντής και γραμματέας της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης. «Επιδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ιδιαίτερη μέριμνα και χρηματοδοτούμε πολλαπλά προγράμματα προκειμένου να προστατεύσουμε το δικαίωμα των παιδιών να αναπτύσσουν με υγεία τις δεξιότητές τους και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στην ποιότητα ζωής και στην εκπαίδευση» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης.

Αντίστοιχες νέες εγκαταστάσεις που αποτελούν επέκταση των υπαρχουσών εγκαινιάστηκαν και στην Αθήνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Η δωρεά του Ιδρύματος σε αυτή την περίπτωση περιελάμβανε την αγορά δύο εκ των επτά νέων διαμερισμάτων του ξενώνα φιλοξενίας και φροντίδας ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, κοντά στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία. Τα εγκαίνια του χώρου πραγματοποίησε η γενική γραμματέας Πρόνοιας κυρία Μαρία Τροχάνη, ενώ το Ιδρυμα εκπροσώπησε ο σύμβουλος Διοικητικής Λειτουργίας κ. Πέτρος Αγγελάκος, ο οποίος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «η επέκταση του ξενώνα θα συμβάλει στην ανακούφιση των παιδιών και των δοκιμαζόμενων οικογενειών τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk