Εξήλθε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας. Η βραδυκαρδία που είχε πάντα ως πρώην αθλητής του προκάλεσε μια μικρή περιπέτεια στην υγεία του, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αμέσως από την ιατρική ομάδα του κ. Δ.Κρεμαστινού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» με εμφύτευση βηματοδότη.

Ο κ. Κ. Παπούλιας εισήχθη χθες το πρωί στο νοσοκομείο λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε και με την ευκαιρία αποφάσισε να πραγματοποιήσει τον τακτικό ιατρικό έλεγχο (τσεκ απ) που κάνει κάθε χρόνο.

Οι γιατροί της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής που τον εξέτασαν διαπίστωσαν «δυσλειτουργία της φλεβοκόμβου αλλά ασυμπτωματική», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο ιατρικό ανακοινωθέν, και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε να του εμφυτευθεί βηματοδότης, με μια μικρή επέμβαση στην οποία χρησιμοποιήθηκε τοπική αναισθησία.

Oπως εξήγησε ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, καθηγητής κ. Δ.Κρεμαστινός , η κατάσταση αυτή εμφανίζεται με τη μορφή αρρυθμίας. Οταν είναι ασυμπτωματική εμφυτεύεται βηματοδότης στον πάσχοντα για προληπτικούς λόγους.

Με τον κ. Παπούλια επικοινώνησε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος του μετέφερε και τις ευχές του Πρωθυπουργού.