Το ύστατο χαίρε στον τέως πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο απευθύνεισήμερα το πρωί η Κύπρος και η Ελλάδα.

Η κηδεία του θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο.

Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ενώ θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρόν στην κηδεία θα είναι και ο πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλής, τον οποίο θα συνοδεύει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και αποχαιρετιστήριους λόγους θα απευθύνουν ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δήκο Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους των φίλων και συνεργατών ο Χριστόδουλος Πασιαρδής και εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του Αναστασία.

Στις 10:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Παρά τω Προέδρω θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που θα ανοίξει στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο βιβλίο θα αναγράφεται: «Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής , Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η σημερινή ημέρα είναι δημόσια αργία.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία, η δημόσια υπηρεσία, οι ημικρατικοί οργανισμοί και ιδρύματα ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως οι Δήμοι και τα κοινοτικά συμβούλια.