Για μια ακόμη φορά ο αστυνομικός φρουρός κ. Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνήγορός του κ. Αλέξης Κούγιας «πυροβολούν» τον άτυχο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αλλά και τους φίλους του.

«Άλλωστε, οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Π. Ψυχικό, συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια, τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης, αλλά και διάφορα γήπεδα, μη επιδεικνύοντας επομένως την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου εφήβου».

Αυτά αναφέρει σε προσφυγή που κατέθεσε χθες και με την οποία στρέφεται σε βάρος του ανακριτικού εντάλματος με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση και επιτίθεται κατά πάντων, πλην των αστυνομικών δυνάμεων. Αναφερόμενος μάλιστα στον αυτόπτη μάρτυρα Νικόλαο Ρωμανό υποστηρίζει ότι το περιεχόμενό της καταθέσεώς του είναι απολύτως ψευδές.

Από τις «βολές» του αστυνομικού φρουρού και του δικηγόρου του δεν εξαιρείται ούτε ο υπουργός εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίο κατηγορεί ότι προεξοφλεί την ενοχή του. Τέλος εναντιώνεται και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ διότι με δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στο γεγονός με τον χαρακτηρισμό «εν ψυχρώ δολοφονία».

Φυσικά δεν παραλείπει να αντιδιαστέλλει σε όλα αυτά την τιμιότητά του ως αστυνομικού και να καλεί το Δικαστικό Συμβούλιο να αναλογιστεί τη θέση, όπως χαρακτηριστικά λέει, του αστυνομικού των 750 ευρώ που καλείται να εκτελέσει το καθήκον του αψηφώντας συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες

Μεταξύ πολλών άλλων για τον κ. Παυλόπουλο αναφέρει: «…ομίλησε για δολοφονική πράξη και εξέφρασε την πίστη ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς».

Αντίστοιχη προσφυγή κατά του εντάλματος προφυλάκισής του κατέθεσε και ο αστυνομικός φρουρός κ. Βασίλης Σκαρλιώτης.