Ινδικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν, δήλωσε η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, που έσπευσε να προσθέσει ότι η παραβίαση ήταν «ακούσια». Ωστόσο, το Νέο Δελχί αρνείται ότι έγινε παραβίαση και δηλώνει πως δεν έγινε καν επίσημη διαμαρτυρία από την πλευρά του Πακιστάν.

Σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ, τα πακιστανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εξεδίωξαν τα ινδικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ινδία. Το Νέο Δελχί υποστηρίζει ότι την επίθεση στη Βομβάη πραγματοποίησαν Πακιστανοί τρομοκράτες, την ώρα που το Ισλαμαμπάντ το αρνείται.

Πάντως, το πρωί της Κυριακής,η πολεμική αεροπορία της Ινδίας διέψευσε ότι ινδικά μαχητικά παραβίασαν τον πακιστανικό εναέριο χώρο, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβε επίσημη διαμαρτυρία από το Ισλαμαμπάντ.

«Δεν υπήρξε καμμία παραβίαση του εναέριου χώρου (του Πακιστάν) από την ινδική πολεμική αεροπορία, όπως καταγγέλθηκε» δήλωσε εκπρόσωπος της στο Νέο Δελχί.

Επικαλούμενος την πολεμική αεροπορία του Πακιστάν, ο τηλεοπτικός σταθμός Geo μετέδωσε ότι ινδικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το τμήμα του διαφιλονικούμενου κρατιδίου Κασμίρ που διοικητικά υπάγεται στο Ισλαμαμπάντ, καθώς και κοντά στη Λαχώρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μαχητικά της αεροπορίας του Πακιστάν αναχαίτισαν τα ινδικά και τα «ανάγκασαν» να επιστρέψουν στον εναέριο χώρο της Ινδίας.

Αξιωματικοί της ινδικής αεροπορίας διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές. «Οι κατηγορίες αυτές στερούνται παντελώς αληθείας, είναι όλες ανοησίες» είπε ανώτατος αξιωματικός. «Δε λάβαμε καν επίσημη διαμαρτυρία από πλευράς του Πακιστάν».

Το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI μετέδωσε ότι η υπουργός Πληροφόρησης της κυβέρνησης του Πακιστάν Σέρυ Ρεχμάν δήλωσε πως το θέμα τέθηκε στις αρχές της Ινδίας, οι οποίες όμως περιέγραψαν τις παραβιάσεις ως ακούσιες.