* «Και αν η Αστυνομία δεν μπορεί, να κληθεί ο Στρατός να επιβάλει την τάξη». Στ΄ άρματα, στ΄ άρματα…

Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός * «Γιατί να μη γίνει στη Βαρυμπόμπη η διαδήλωση;».

Και γιατί να μη φάνε παντεσπάνι;

Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής * «Ολα είναι, δυστυχώς, μια παρεξήγηση».

Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος * (Ταυτόχρονα στο δελτίο του Αlpha) Πέτρος Καρσιώτης: «Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα…».

Μάκης Γεωργίου: «Δεν έχει γίνει ακόμη η βαλλιστική, το βλήμα θα μεταφερθεί στο μικροσκόπιο του “Δημόκριτου”…». Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι…

* Οι χαρακτηρισμοί των διαδηλωτών παρουσίαζαν μια μεγάλη ποικιλία στα μίντια: Οταν τα ΜΑΤ επετίθεντο, οι διαδηλωτές αποκαλούνταν «μαθητές», όταν οι πέτρες έπεφταν βροχή απ΄ την πλευρά τους ο χαρακτηρισμός άλλαζε σε «αντιεξουσιαστές», ενώ όταν οι πέτρες γίνονταν… μολότοφ οι δράστες ως διά μαγείας μετατρέπονταν σε «κουκουλοφόρους». Ουδείς παραπονούμενος. * Ποικιλία όμως είχαμε και στις ηλικίες των νεαρών, καθώς ο μέσος όρος έπεφτε μαζί με τον ήλιο: από «δεκαεξάχρονα» και «δεκαεπτάχρονα» παιδιά, σταδιακά και με την πάροδο της ώρας μεταβάλλονταν σε «δεκαπεντάχρονα» και «δεκατετράχρονα», ενώ δεν έλειψαν και υπερβολές του τύπου «έχει συλληφθεί ένα δεκάχρονο, ίσως και εννιάχρονο» παιδί, όπως ακούστηκε από ανταποκρίτρια του Μega στη Θεσσαλονίκη.

* Οσκαρ ατάκας στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζήμα: «Ο ειδικός φρουρός προσελήφθη το 1999 επί ΠαΣοΚ, εκπαιδεύτηκε ως το 2000 επί ΠαΣοΚ και το ΠαΣοΚ μάς τον παρέδωσε το 2004».

* Οσκαρ τραγικής ειρωνείας: Διαβάζοντας τις ιστορίες από το τέλος και το δελτίο Τύπου που είχε στείλει ο Δήμος Αθηναίων προτού γίνει ό,τι έγινε, δεν αργεί να σε πιάσει ένας ασταμάτητος κλαυσίγελως: «Για έναν ολόκληρο μήνα η Αθήνα θα ζει σε γιορτινούς ρυθμούς μιας και ο Δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει κι εφέτος μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. Πυροτεχνήματα, φωταψίες, happening, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα περιμένουν όχι μόνο τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. […] Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης θα δώσει το σύνθημα για να ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να φωταγωγηθεί ολόκληρη η πόλη. Φέτος είναι η πρώτη φορά που η λάμψη της γιορτής θα απλωθεί σε ομόκεντρους κύκλους ως την πιο μικρή γειτονιά της πόλης, αφού ο Δήμος έχει φροντίσει να φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. […] Σε μια προσπάθεια διάδοσης της γιορτινής διάθεσης των Αθηναίων σε ολόκληρο τον κόσμο, στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν 500 δημοσιογράφοι και ειδικοί των ΜΜΕ από 100 περίπου χώρες». Τελικά, τους καλούσαμε-δεν τους καλούσαμε, θα έρχονταν από μόνοι τους για να καλύψουν το «φαντασμαγορικό σόου», που, όντως, όμοιό του δεν έχει υπάρξει.