Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν χθες το πρωί τα μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι πρυτανικές αρχές του, καθηγητές, φοιτητές και υπάλληλοι, περικυκλώνοντας ολόκληρο το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στα Προπύλαια. Η συμβολική κίνηση έγινε μετά την ολοκλήρωση εκδήλωσης κατά της βίας που είχαν διοργανώσει ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις του ιδρύματος. Κατά τη διάρκειά της τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα τελευταία γεγονότα βίας «με αποκορύφωμα τη βίαιη απώλεια της ζωής ενός 15χρονου παιδιού, τις συμπλοκές και τους βανδαλισμούς που ακολούθησαν» , όπως αναφέρεται σε ψήφισμα που εκδόθηκε.

Οι πανεπιστημιακοί συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησαν την ομιλία του πρύτανη κ. Χρ.Κίττα και ενέκριναν την έκδοση ψηφίσματος για τα γεγονότα την τελευταίων ημερών. Η αίθουσα τελετών του ιδρύματος στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας ήταν κατάμεστη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εξέφρασαν τη βούλησή τους να διαφυλάξουν τον πανεπιστημιακό χώρο και «να περιφρουρήσουν το άσυλο ιδεών, ώστε να μην καταντήσει στα χέρια ολίγων επιτηδείων άσυλο ασυδοσίας και βίας».

Την άποψη ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοικτά, καθώς «δεν εξυπηρετεί σε τίποτε το κλειστό σχολείο ή πανεπιστήμιο» εξέφρασε ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Κίττας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. Ο πρύτανης του ιδρύματος αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν τα κτίρια του πανεπιστημίου και τόνισε ότι έπρεπε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στην κρίση όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως. Δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βρίσκονταν μέσα στο πανεπιστήμιο μέλη της κοινότητάς του για να περιφρουρήσουν το κτίριο.