Για «τέρας» που άφησε πίσω της η μεταπολίτευση και το οποίο βγαίνει από τη σπηλιά του και κάνει επίδειξη δύναμης έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Τασούλας σχολιάζοντας τα επεισόδια των τελευταίων ημερών και τους πρωταγωνιστές τους. Σε μια στιγμή που ελάχιστοι στο κυβερνών κόμμα, πολύ περισσότερο στο Μέγαρο Μαξίμου, αναζητούν τα αίτια της κοινωνικής έκρηξης, ο κ. Τασούλας έδωσε χθες μέσα από τη συχνότητα του Ρ/Σ Αθήνα 9,84 τη δική του αμιγώς συντηρητική σκοπιά.

Ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα έχει συνθηκολογήσει με αυτό το «τέρας» για να εξασφαλιστεί η ησυχία και σημείωσε πως αυτό το «τερατώδες καταπίστευμα της μεταπολίτευσης» , όπως το χαρακτήρισε, βρυχάται ενίοτε όχι από αιτίες, αλλά από αφορμές, και συμπαρασύρει στον βρυχηθμό του τα πάντα, όπως απέδειξε το τελευταίο τριήμερο.

«Εάν κάποιος έχει δύναμη στην Ελλάδα,αποδεικνύεται πως είναι αυτό το τέρας.Και όχι το κράτος που πάνε να εμφανίσουν ως το κακό,το οποίο πρέπει να εκδικηθούν» τόνισε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε: «Αν λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε ως κοινωνία να ζούμε συνθηκολογημένοι με αυτό το τέρας, με αυτό τον Μινώταυρο,τότε θα πρέπει κάθε τόσο να το ταΐζουμε, όπως έκαναν οι Αθηναίοι, που τάιζαν τον Μινώταυρο για να είναι ήσυχοι».

Ο υφυπουργός ζήτησε ουσιαστικά την υιοθέτηση πιο σκληρών μέτρων τονίζοντας ότι αν «θέλουμε να το ξεριζώσουμε (σ.σ.: το τέρας) και να ξεκινήσουμε δημοκρατικά και ελεύθερα τη ζωή μας,χωρίς τέτοιου είδους συνθηκολογήσεις, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, να το αποδεχθούμε το κόστος και να προχωρήσουμε». Παράλληλα παραδέχθηκε αυτό που λένε και άλλοι στη ΝΔ, όπως ο πρώην υπουργός κ. Β. Πολύδωρας , ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναχαιτίσει ιδεολογικά αυτή την κατάσταση που συγχέει την αντιπολίτευση με την αντίσταση.

«Μια κατάσταση που δίνει σε πολλούς το δικαίωμα να αισθάνονται ότι σε καθεστώς δημοκρατικό επιτρέπεται η αντίσταση,ενώ δεν επιτρέπεται,δεν νοείται αντίσταση στη δημοκρατία» είπε και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχε σχέδιο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να επέμβει ο Στρατός.