Με δύο εξαιρετικά μαζικές συγκεντρώσεις και υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία τα συνδικάτα προέβαλαν τα οικονομικά τους αιτήματα, αλλά και τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του μαθητή και την αμετακίνητη θέση τους υπέρ των δημοκρατικών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι συνδικαλιστές ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αλλά και από τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμαναν ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια απάντηση σε όσους πίστευαν πως θα λειτουργούσαν ως πρόσχημα για νέο ξέσπασμα βίας. «Αποδείξαμε ότι οι εργάτες δεν είναι τρομοκράτες» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό που μας τρομοκρατεί είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία θα πρέπει να αλλάξει ή να ανατραπεί».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία ως τη Βουλή. Η δεύτερη συγκέντρωση ήταν του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην πλατεία Ομονοίας.

Ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε τη δολοφονία του νεαρού μαθητή και κάλεσε τους νέους να στρέψουν την πλάτη τους στην τυφλή βία και να οργανωθούν στα συνδικάτα, ενώ προανήγγειλε νέο συλλαλητήριο την ημέρα που θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος σημείωσε ότι «όλες οι νεοφιλελεύθερες υποσχέσεις για ευημερία διαψεύστηκαν με πάταγο» και ζήτησε να κρατηθούν ψηλά οι αγώνες, «αλλά και η οργή,με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας» .

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εκτίμησε ότι «έχουμε μπροστά μας μεγάλους αγώνες και μπορούμε να τους βγάλουμε σε πέρας», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το θάρρος,η παλικαριά και η λεβεντιά πριν απ΄ όλα κρίνονται στον τόπο δουλειάς απέναντι στους μηχανισμούς της εργοδοσίας».

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρας κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων επεσήμανε ότι η κοινωνία και κυρίως οι νέοι και οι νέες «οφείλουν να δώσουν μαζικό “παρών” με δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις· και να μεταφερθεί το κέντρο του αγώνα στα σχολεία και στις σχολές της χώρας» .