Λύσεις για την κρίση ζητεί η ΕΕ

Η αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης που οδηγεί και την ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση αρχίζει το απόγευμα για το ενεργειακό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της ΕΕ, ενώ στο δείπνο οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα μιλήσουν για την οικονομική κρίση. Ο προεδρεύων Νικολά Σαρκοζί κάλεσε να λάβει μέρος στη συζήτηση τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Λύσεις για την κρίση ζητεί η ΕΕ | tovima.gr

Η αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης που οδηγεί και την ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση αρχίζει το απόγευμα για το ενεργειακό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της ΕΕ, ενώ στο δείπνο οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα μιλήσουν για την οικονομική κρίση. Ο προεδρεύων Νικολά Σαρκοζί κάλεσε να λάβει μέρος στη συζήτηση τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Η γαλλική προεδρία διαπιστώνει ότι το οικονομικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο» και γι΄ αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για «ενίσχυση της σταθερότητας» όχι μόνο στον χώρο της Ευρώπης, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τα όσα έχουν γίνει ως σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση και θα επισημάνει τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή. Οπως άλλωστε τονίζει ο κ. Σαρκοζί σε επιστολή του προς τους εταίρους, η κρίση που πλήττει σήμερα όλον τον κόσμο απαιτεί από την Ευρώπη μια «απάντηση ενιαία, ισχυρή,ταχεία και συντονισμένη», η οποία θα επιτρέπει όμως στην κάθε χώρα να λάβει τα μέτρα τα οποία εκείνη κρίνει κατάλληλα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk