Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Την ερχόμενη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνεδρίαση προκειμένου να γίνει προσπάθεια να συνταχθεί κοινό πόρισμα.

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνεδρίαση προκειμένου να γίνει προσπάθεια να συνταχθεί κοινό πόρισμα των πέντε κομμάτων, σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση της πλειοψηφίας θα τεθεί σε ψηφοφορία τη Δευτέρα το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της πλειοψηφίας θα τεθεί σε ψηφοφορία τη Δευτέρα το πρωί και στο τελικό κείμενο θα καταγράφονται και οι απόψεις όποιου κόμματος θελήσει να διαφοροποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης συζητήθηκαν και οι προτάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ.Πλεύρη να υπάρξει πρόταση μετατροπής της Εξεταστικής Επιτροπής σε Προανακριτική για τους Π.Δούκα και Ευ.Μπασιάκο και να ανοιχθεί ο κοινός λογαριασμός του Γ.Βουλγαράκη και της Αικ.Πελέκη, καθώς «σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια των ανταλλαγών, κινήθηκαν 5,5 εκ. ευρώ».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ διευκρίνισε, πάντως, πως δεν γνωρίζει εάν οι εν λόγω κινήσεις αφορούν την υπόθεση της Μονής.

Οι εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν δεκτή την πρότασή του «για να μην υπάρχει καμία σκιά και ευχόμαστε να μην υπάρχει καμία σκιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Δριβελέγκας του ΠΑΣΟΚ.

Από πλευράς ΝΔ, η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου αντιπρότεινε να ζητηθεί από τους Γ.Βουλγαράκη, Αικ.Πελέκη και τον αδελφό της να δηλώσουν οι ίδιοι αν κατατέθηκαν ποσά από τη Μονή, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

«Το να ζητήσουμε άνοιγμα λογαριασμών, θεωρώ πως είναι ακραίο και συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου» κατέληξε.

Τέλος, οι βουλευτές αποφάσισαν ομόφωνα να σταλεί στην Επιτροπή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, προς περαιτέρω διερεύνηση, η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διακίνηση των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής και των εταιρειών συμφερόντων της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk