Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή και εκτός συνόρων.

Στο Βερολίνο, ομάδα φοιτητών κατέλαβε για αρκετές ώρες το Γενικό Προξενείο. Οι καταληψίες ήταν περίπου 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, αναρτήθηκε πανό με την επιγραφή «Το κράτος δολοφονεί».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν να αποχωρήσουν στις 15.00 το μεσημέρι.

Στο Λονδίνο ομάδα φοιτητών έφτασε στην ελληνική πρεσβεία, κατέβασε την ελληνική σημαία και φώναξε συνθήματα. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης, συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα γραφεία του ΕΟΤ.

Στην Κύπρο, δύο άτομα συνελήφθησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και νεαρών.

Σαράντα έως πενήντα νεαροί αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και δημοσιογράφων.

Οι νεαροί αποχώρησαν από την περιοχή της πρεσβείας, κατευθύνθηκαν προς την Πύλη Πάφου, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος αστυνομικός σταθμός και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες σύντροφοί τους.