Στην τελική- για την ως τώρα πορεία τους – κατάταξη των εκπομπών της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης η ΑGΒ δίνει την πρωτιά στηνΕλένη Μενεγάκη(«Καφές με την Ελένη», Αlpha) με 22,6%, ενώ οΓρηγόρης Αρναούτογλου («Ομορφος κόσμος», Μega) ακολουθεί με 21,3%. Προσέξτε όμως, η ελάχιστη αυτή διαφορά φαίνεται ακόμη πιο ελάχιστη αν τη δούμε μέσα από τα νούμερα των τηλεθεατών- την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού, όπως λέγεται: στη Μενεγάκη οι μετρήσεις δίνουν 266.000 ανά εκπομπή και στον Αρναούτογλου 251.000. Δεδομένου ότι οι μετρήσεις κάθε ημέρας άλλες φορές φέρνουν μπροστά τη μία και άλλες φορές τον άλλον, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ακόμη και για ισοπαλία- έστω για διαφορά… στήθους υπέρ της ωραίας (και απολαυστικά «χαζής») Ελένης. Ο «Πρωινός καφές» (Αntenna) ακολουθεί με 14,4% και με τηνΚατερίνα Ζαρίφηκαι τονΝίκο Μουτσινά να κοιτούν τις πλάτες εκείνων που εγκατέλειψαν άσπλαχνα (η πρώτη τη Μενεγάκη, ο δεύτερος τον Αρναούτογλου) για να αυτονομηθούν και να κάνουν τη διαφορά- που δεν έκαναν. «Η Ελλάδα παίζει» (Αlter) με τηΜαριέττα Χρουσαλάδεν φαίνεται να πολυπαίζεται από τους τηλεθεατές αφού τα νούμερα (δεύτερη χρονιά της εκπομπής) σημείωσαν πτώση και μετά βίας φτάνουν το 11,1% στον μέσο όρο τηλεθέασης. Οσο για τις μεσημεριανές/ απογευματινές εκπομπές… καλόπιστης κοινωνικής κριτικής, εδώ η (πάνω απ΄ όλα άνθρωπος!)

Τατιάνα Στεφανίδουδιακρίνεται με άνεση: το «Αξίζει να το δεις» (Αntenna), παρ΄ ότι τις περισσότερες φορές επιλέγει θέματα που δεν πρέπει να τα βλέπουμε για πολλούς και διαφόρους λόγους, κερδίζει την προσοχή μεγάλης μερίδας του κοινού με μέσο όρο τηλεθέασης 24,5%. Ακολουθούν το «Super Star» (Star) της έμπειρης τηλεκουτσομπόλας Χριστίνας Λαμπίρημε 15,9%, το «Πολύ μπλαμπλα» (Αlter) τηςΦαίης Σκορδάμε 15,1% και το (πολύ πεσμένο πια) «Κουσκούς το μεσημέρι» (Αlpha) τηςΚατερίνας Καραβάτου με 13,6%. Και ο ανταγωνισμός συνεχίζεται. Με τα σίριαλ να διακόπτουν για έναν μήνα και βάλε την προβολή νέων επεισοδίων για τη (μακρά για την τηλεόραση) περίοδο των εορτών και να ετοιμάζονται να επανακάμψουν μετά τις 15 Ιανουαρίου του 2009.

Και με πρωινατζήδες και κουτσομπόληδες του μεσημεριού να ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις. Προς τους αντιπάλους τους. Και προς το κοινό ενίοτε…