Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοικοκυριά των πυρόπληκτων περιοχών και τις ελλιπείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων επανέφεραν στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, 41 βουλευτές του ΠαΣοΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για εμπαιγμό των πυρόπληκτων κατοίκων και εγκατάλειψη των υπεσχημένων προς τις παραγωγικές τάξεις των χειμαζόμενων νομών.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν οι βουλευτές του Κινήματος, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις για το απολεσθέν κεφάλαιο, δεν έχει εκταμιευθεί το μεγαλύτερο τμήμα από τα κεφάλαια του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και το Ειδικό Ταμείο Αποκατάστασης. «Οι αγρότες στερούνται εισοδήματος» σημειώνεται στην ερώτηση και καταλογίζονται ευθύνες και στον ΕΛΓΑ για την πολιτική συμψηφισμού των προκαταβολών αποζημιώσεων με τα βοηθήματα.

Ιδια εικόνα και στην κτηνοτροφία, όπου οι κτηνοτρόφοι στερούνται βοσκήσιμων εκτάσεων και έχουν μείνει χωρίς ζωοτροφές, αφού το πρόγραμμα παροχής ζωοτροφών διακόπηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αντίστοιχη στασιμότητα διαπιστώνει το ΠαΣοΚ και σε ό,τι αφορά τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς υπογραμμίζεται ότι «η κυβέρνηση έμεινε στις κινήσεις των πρώτων μηνών του χειμώνα του 2007, με αποτέλεσμα αλλού να διακοπούν οι εργασίες και αλλού να γίνουν μόνο προς χάριν των κατασκευαστικών εταιρειών που αποθήκευσαν για χρήση τους τα αδρανή υλικά».