Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας έκαναν χθες επί έξι ώρες περισσότεροι από 150 νοσηλευτές, έπειτα από απόφαση που πήραν νωρίς το πρωί οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).

Οταν οι νοσηλευτές έφθασαν στο υπουργείο, κλείνοντας την κεντρική είσοδο επί της οδού Αριστοτέλους, ο υπουργός Υγείας βρισκόταν στη Βουλή. «Εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας με διυπουργική απόφαση,για 5.000 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για το 2009,ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,καταβολή του επιδόματος των 300 ευρώ,που με απόφασή του ο υπουργός δίνει μόνο στους υπαλλήλους του υπουργείου, και άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης του Συστήματος,εμείς δεν αποχωρούμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γ. Κανναβός.

Νωρίς το μεσημέρι κατέφτασε από τη Βουλή και ο υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με τους νοσηλευτές, οι οποίοι από χθες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι τον Ιανουάριο θα προκηρυχθούν, μέσω ΑΣΕΠ, 5.500

θέσεις νοσηλευτών. Σε ό,τι αφορά το επίδομα των 176 ευρώ, δήλωσε ότι «η ρύθμιση με την οποία έχει συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομίας είναι για την καταβολή του, σε τέσσερις δόσεις», ενώ για την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα τους είπε: «Οχι μονάχα έχει συνηγορήσει το δικό μας υπουργείο αλλά και γραπτώς έχουν κατατεθεί οι προτάσεις μας στα αρμόδια υπουργεία». Εκπρόσωποι των νοσηλευτών είχαν τηλεφωνική συνομιλία και με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη , ο οποίος ανέλαβε τις ίδιες δεσμεύσεις.

Ωστόσο οι νοσηλευτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι, διότι «…κανείς δεν δέχθηκε να δεσμευθεί γραπτώς για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας». Ετσι, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.