Στα μισά της διαδρομής στο Ιnternet η Ελλάδα

Στα μισά της διαδρομής συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη των «27» όσον αφορά την πρόσβαση των νοικοκυριών στο Ιnternet. Ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος έφτασε το 60%, ποσοστό το οποίο ξεπερνούν κατά πολύ οι περισσότερες χώρες της παλιάς ομάδας των «15», η Ελλάδα μόλις ξεπερνά το 30%. Ανάλογη είναι η εικόνα και όσον αφορά τις ευρωζωνικές συνδέσεις. Παρά τη μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στις συνδέσεις του γρήγορου Ιnternet, …

Στα μισά της διαδρομής συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη των «27» όσον αφορά την πρόσβαση των νοικοκυριών στο Ιnternet. Ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος έφτασε το 60%, ποσοστό το οποίο ξεπερνούν κατά πολύ οι περισσότερες χώρες της παλιάς ομάδας των «15», η Ελλάδα μόλις ξεπερνά το 30%. Ανάλογη είναι η εικόνα και όσον αφορά τις ευρωζωνικές συνδέσεις. Παρά τη μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στις συνδέσεις του γρήγορου Ιnternet, η απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο συνεχίζει να είναι μεγάλη αφού η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο 48% ενώ η Ελλάδα στο 22%, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία!

Αυτή η συνεχιζόμενη υστέρηση φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη πολλών ειδικών ότι στην Ελλάδα εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο του «ψηφιακού διαχωρισμού» της κοινωνίας σε δύο μεγάλα τμήματα: σε αυτό των τεχνολογικά εξοικειωμένων και στο άλλο των τεχνολογικά «αναλφάβητων», με το πρώτο να αποτελεί το ένα τρίτο περίπου του οικονομικά και εκπαιδευτικά ενεργού πληθυσμού. Σε αυτό συγκεντρώνονται τα πιο μορφωμένα, νεαρά σε ηλικία και οικονομικά εύρωστα τμήματα που αποτελούν τον «ιντερνετικό Βορρά» της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk