ΥΦΕΣΗ

Στο 2,9% έπεσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού «πέριξ του 2,9%» σημειώθηκε τον Νοέμβριο έναντι του 3,9% τον Οκτώβριο, ενώ για τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο αναμένεται περαιτέρω μείωση. Αν επαληθευθούν οι προσδοκίες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 4,2%-4,3%. Τη Δευτέρα ανακοινώνεται επίσημα από την ΕΣΥΕ η πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Νοέμβριο και, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται σε επεξεργασία, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών φαίνεται ότι έχει περάσει στα τελικά προϊόντα.

Στο 2,9% έπεσε  ο πληθωρισμός  τον Νοέμβριο | tovima.gr

Σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού «πέριξ του 2,9%» σημειώθηκε τον Νοέμβριο έναντι του 3,9% τον Οκτώβριο, ενώ για τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο αναμένεται περαιτέρω μείωση. Αν επαληθευθούν οι προσδοκίες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 4,2%-4,3%. Τη Δευτέρα ανακοινώνεται επίσημα από την ΕΣΥΕ η πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Νοέμβριο και, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται σε επεξεργασία, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών φαίνεται ότι έχει περάσει στα τελικά προϊόντα. Παράλληλα στη μείωση του πληθωρισμού έχουν συμβάλει οι σιωπηρές εκπτώσεις στην αγορά και οι προσφορές που γίνονται από τα καταστήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk