Τ ην περασμένη Παρασκευή, τη φαινομενική- όπως αποδείχθηκε- ηρεμία στην υπόθεση Ζαχόπουλου τάραξε ένα τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ο 53χρονος δικηγόρος Ηρακλής Κουτελίδας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, επισκιάζοντας το επερχόμενο διήμερο τους εορτασμούς για τα Θεοφάνια. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λίγο προτού πέσει στις ρόδες διερχόμενου φορτηγού, ο Κουτελίδας είχε αφήσει τρεις επιστολές 15 σελίδων προς τη σύζυγό του και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ κκ. Αδ. Γεωργιάδη και Αθ. Πλεύρη. Ο τελευταίος είχε λάβει μια μικρότερη εκδοχή της επιστολής, 13 σελίδων, την προηγούμενη ημέρα. Ο 53χρονος συνεργαζόταν από το 1998 με το γραφείο του ακροδεξιού δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Σαράντα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόπειρας του Κουτελίδα ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον κ. Αθ. Πλεύρη παρέδωσε την επιστολή στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία. «Ισως αν τον ήξερα λίγο καλύτερα να μην τον άφηνα να φύγει από το γραφείο. Τον είδα να κλαίει,μου φάνηκε όμως λογικό για άνθρωπο στην κατάστασή του» λέει στο «Βήμα» ο κ. Γεωργιάδης. Ο Κουτελίδας είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 15μηνη φυλάκιση για ακάλυπτες επιταγές, ενώ του είχε επιβληθεί και στέρηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι κκ. Γεωργιάδης και Πλεύρης έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή που έλαβαν από τον παραλίγο αυτόχειρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Παγκράτι. «Μόνο οι δύο τους γνωρίζουν τα πάντα.Ουδείς άλλος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, εννοώντας τον κ. Ζαχόπουλο και την Εύη Τσέκου. Ο Κουτελίδας επιχειρεί επίσης να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. «Συμφέρει σε όλους να εύρουν “εύκολο θύμα”- όπως εγώ-,διότι έτσι κλείνει η υπόθεσις» ανέφερε ακόμη ο 53χρονος δικηγόρος. Λέει μάλιστα ότι «ο ανακριτής δεχόμενος “πιέσεις” πρέπει να κλείσει την υπόθεσιν παντοιοτρόπως.Εστω και με “θύματα” ή “πεποιημένους ενόχους”». Εκτός δεν αφήνει ούτε τον φίλο τού κ. Ζαχόπουλου, σκηνοθέτη κ. Γ. Μυλωνά, τον οποίο καλεί «να πει ποιος εξεβίαζε».

Ο Κουτελίδας απορρίπτει τη ροζ εκδοχή του σκανδάλου και αναφέρεται μάλιστα και στη δική του απόπειρα αυτοκτονίας λέγοντας: «Ο θάνατός μου οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον στις επιτηδευμένες καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι, τη συμβουλή άνωθεν, επιθυμούν να κλείσουν τον κύκλον σε ροζ σκάνδαλο ή ανύπαρκτους εκβιασμούς». Περιγράφει επίσης και μια «αρχαιολογική διευκόλυνση» σε ξενοδόχο της Σκιάθου, την οποία είχε συζητήσει με τον κ. Ζαχόπουλο. Από την πλευρά του ΛΑΟΣ θεωρούν ότι η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες του σκανδάλου, δεν μπορεί. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα λέει στο «Βήμα»: «Είναι αισχρή η προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων να προσπαθούν να εμπλέξουν τον ΛΑΟΣ σε αυτή την υπόθεση,αφήνοντας υπονοούμενα».