Μπορεί οι ελληνικές σειρές να μην περιλαμβάνονται στα προγράμματα όλων των τηλεοπτικών σταθμών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χαίρουν της «εμπιστοσύνης» του κοινού. Αντίθετα, φέτος φαίνεται να πηγαίνουν αρκετά καλά, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό από τις άλλες τυπολογίες «ελαφρού» προγράμματος των καναλιών. Το πλέον σημαντικό για τους «πιστούς» του είδους, τους ηθοποιούς, τους παραγωγούς και τους υπευθύνους των σταθμών είναι ότι τα ως σήμερα στοιχεία της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου καταδεικνύουν μια αισθητή βελτίωση της θέσης τους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στη φετινή τηλεοπτική περίοδο μόνον τέσσερα κανάλια έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους ελληνικές σειρές «πρώτης προβολής»: το Mega, ο Antenna, ο Alpha και η ΕΤ1.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων AGB, οι ελληνικές σειρές παρακολουθούνται από περισσότερους πολίτες σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον μέσο όρο της συνολικής τηλεθέασης μέσου λεπτού στην πλέον δυναμική ζώνη προγράμματος, το «prime time». Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο τα ελληνικά «σίριαλ» παρακολουθούν φέτος καθημερινά γύρω στους 650.000 τηλεθεατές (στοιχεία μετρήσεων από 30 Σεπτεμβρίου ως 6 Νοεμβρίου). Πέρυσι οι «πιστοί» δεν ξεπερνούσαν τους 606.000.


Σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η τηλεθέαση μέσου λεπτού με 7,2%, έναντι 6,7% πέρυσι. Οσο για το τηλεμερίδιο, ο μέσος όρος καταγράφεται γύρω στο 19,2% – ένα ποσοστό αξιοζήλευτο από άλλες τυπολογίες προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των πιο επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει και ανταγωνισμό με μεγάλα αθλητικά γεγονότα.


Ο μέσος όρος τηλεθέασης δεν καταδεικνύει, βεβαίως, τη δυναμική συγκεκριμένων ελληνικών σειρών, οι οποίες «χαρίζουν» στα κανάλια που τις μεταδίδουν πολύ υψηλά ποσοστά στις προτιμήσεις του κοινού, αλλά και αρκετά μεγάλο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα.


Ο Antenna και το Mega είναι, κυρίως, οι πιο κερδισμένοι από τη «μάχη των ελληνικών σίριαλ» και οι βασικοί «μονομάχοι» στην αρένα της τηλεθέασης. Ως σήμερα την πρώτη θέση των προτιμήσεων των «πιστών» των ελληνικών σίριαλ, στην τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο, έχει καταλάβει ένα επεισόδιο της σειράς «Τα φιλαράκια» του Antenna: στις 15 Οκτωβρίου καθήλωσε στον καναπέ 1.141.000 Ελληνες, αποσπώντας ποσοστό τηλεθέασης μέσου λεπτού 12,6% και μερίδιο 32,6%!!! Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη της τελευταίας διετίας, αφού η περυσινή επιτυχία του Mega «Περί ανέμων και υδάτων» είχε ως «οροφή» 1.109.000 «πιστούς», με τηλεθέαση μέσου λεπτού στο συγκεκριμένο επεισόδιο 12,2% και μερίδιο 29,4%. Τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση έχει σημειώσει η ελληνική σειρά του Mega «Η τράπεζα». Στο «ταμείο» της έχει ήδη μια μεγάλη επιτυχία: στις 30 Σεπτεμβρίου παρακολούθησαν το σίριαλ 1.083.000 τηλεθεατές, ήτοι τηλεθεάση μέσου λεπτού 11,9% και μερίδιο 31,8%.


Αλλα τρία επεισόδια ελληνικών σειρών περιλαμβάνονται στη «λίστα των εκατομμυριούχων»: «Τα φιλαράκια» κατάφεραν και στις 8 Οκτωβρίου να καθηλώσουν 1.054.000 τηλεθεατές. «Το φιλί της ζωής» έδωσαν στο κανάλι του Αμαρουσίου 1.020.000 «πιστοί» στις 5 Νοεμβρίου και 1.000.000 στις 8 Οκτωβρίου. Πολύ κοντά βρέθηκαν οι «Αέρινες σιωπές» του Mega, που ζητωκραύγασαν στις 18 Οκτωβρίου όταν διαπίστωσαν ότι τις παρακολούθησαν 988.000 τηλεθεατές. Τη λίστα των δέκα πρώτων, από πλευράς τηλεθέασης, επεισοδίων ελληνικών σειρών συμπληρώνουν: «Η αγάπη ήρθε από μακριά» την 1η Νοεμβρίου, «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» την 28η Οκτωβρίου, «Το φιλί της ζωής» τη 15η Οκτωβρίου και «Η τράπεζα» την 21η Οκτωβρίου. Τα επεισόδια αυτά παρακολούθησαν 952.000-987.000 τηλεθεατές.