Με καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι καταδίωξαν και συνέλαβαν ορισμένους από τους μετέχοντες στο μακελειό της Παιανίας, συνεχίστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Η ένταση στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη είχε κορυφωθεί λίγο νωρίτερα, όταν στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε οπαδός του Παναθηναϊκού και φίλος του δολοφονημένου. Οι δύο νεαροί είχαν συναντηθεί το μοιραίο απόγευμα του Μαρτίου του 2007 για να μεταβούν μαζί στη λεωφόρο Λαυρίου, όπου ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του μάρτυρα, σύμφωνα με το οποίο δύο ημέρες πριν από τον αγώνα υπήρξε συγκέντρωση των οπαδών του Παναθηναϊκού στην οποία όμως ο ίδιος δεν συμμετείχε, εξόργισε τον πατέρα του θύματος κ. Ανδρ.Φιλόπουλο, ο οποίος διέκοψε τη διαδικασία λέγοντας: «Δεν ήσουν και εσύ εκεί;Γιατί λες ψέματα;».

Να προσπαθήσει να θυμηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνο το απόγευμα στην Παιανία και καταθέτοντάς το να βοηθήσει το δικαστήριο να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα είχε ζητήσει από τον μάρτυρα κατά τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης και ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Θεοχ.Μπίρμπος. Η κατάθεσή του είχε διακοπεί αιφνιδίως καθώς αμέσως μετά τη γεμάτη αντιφάσεις κατάθεσή του, ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.