ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ και πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για θέματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης κ. Κ. Σούτσας θα είναι ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών. Αντιπρόεδρος του ίδιου οργανισμού θα είναι ο εκπαιδευτικός και πρώην ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Κ.Ράμμας. Το υπουργείο Παιδείας όρισε το νέο ΔΣ του οργανισμού στο οποίο θα συμμετέχουν ακόμη η κυρία Λαλαγιάννη Βασιλική, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τακτικό μέλος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας, και οι κκ. Διον.Αναπολιτάνος , αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρόεδρος του Τμήματος Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης του ίδιου ινστιτούτου, Δ.Μπράτης, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημ.Γεώργας , πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Ακόμη στο ΔΣ θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί κυρία ΜαγδαληνήΓιαμουστάρη και οι κκ. Κων.Παπαντωνόπουλος και Παντ.Βουλτσίδης. Ο οργανισμός θα κληθεί να υλοποιήσει τα προγράμματα επιμόρφωσης χιλιάδων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
ΤΕΤΡΑΩΡΗστάση εργασίας (9 π.μ.- 1 μ.μ.) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα διεκδικούν την ένταξή τους στην ανώτερη κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, τη μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΚΑΒ σε άλλον φορέα, ειδικό μισθολόγιο και αναπροσαρμογή του επιδόματος ετοιμότητας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ
ΕΠΙΣΧΕΣΗεργασίας ξεκινούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, καθώς υπάρχουν προβλήματα στη χρηματοδότησή του με κίνδυνο την αναστολή της λειτουργίας του. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) «δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπάρχει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου 10 εκατ.ευρώ.Από την άλλη» συνεχίζουν «η ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών που χρηματοδοτούν κατά 50% τα κέντρα πρόληψης από τους κεντρικούς πόρους,αρνούνται τη χρηματοδότηση και την περαιτέρω συνεργασία αν ο ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας δεν καταβάλουν τα χρέη που έχουν ως το 2007». Σημειώνεται ότι τακέντρα πρόληψης σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις με στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.