Ξεκίνησαν οι ουσιαστικές διαδικασίες δημιουργίας του κοινού σχήματος στον χώρο της ενέργειας από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την ιταλική Εdison. Ηδη κατατέθηκαν στη ΡΑΕ οι αιτήσεις για αλλαγή των αδειών παραγωγής της Ενεργειακής Θεσσαλονίκης και της Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης. Το 75% των δύο μονάδων περνά σε πρώτο στάδιο στην ολλανδική θυγατρική των Ιταλών Εdison Νederland, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι η ηλεκτροπαραγωγή θα ελέγχεται τελικά κατά 75% από μητρική εταιρεία στην οποία οι δύο όμιλοι θα συμμετέχουν εξ ημισείας.

Συγκεκριμένα η θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων Ενεργειακή Θεσσαλονίκης ζητεί την τροποποίηση της άδειας παραγωγής για το εν λειτουργία εργοστάσιο, ισχύος 390 μεγαβάτ, συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, με μετατροπή της μετοχικής σύνθεσης που θα έχει σχήμα με την Εdison Νederland στο 75%, την Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη ΑΕ (της Ελλάκτωρ) με 22,5% και τη Χαλκόρ με 2,50%.

Επιπλέον η ελεγχόμενη από την Εdison εταιρεία Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης ζητεί την αλλαγή της άδειας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 421,6 ΜW με νέα μετοχική σύνθεση και με την Εdison Νederland στο 75%, την Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη στο 22,50% και τη Χαλκόρ στο 2,50%.

Η συμφωνία προβλέπει και τη συγκρότηση εταιρείας εμπορίας στην οποία η μητρική θα έχει το 100%. Ως τον Ιανουάριο το κοινό σχήμα με χαρτοφυλάκιο 1.500-

2.000 μεγαβάτ θα έχει αποκτήσει και το νέο όνομά του. Τέλος, ρήξη στις σχέσεις του δημάρχου Ελευσίνας Γ.Αμπατζόγλου με την Επιτροπή Αγώνα Θριασίου σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής κατά του νομάρχη Δυτικής Αττικής Αρ. Αρκουδάρη.