Με στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα ρίχνονται στη μάχη της Β΄ Εθνικής ο Ηλυσιακός (ή όπως ονομαστεί αν τελικά συγχωνευθεί με το Αιγάλεω) του Θωμά Μητρόπουλου , η Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη, ο Ολυμπιακός Βόλου του Αχιλλέα Μπέου, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιώργου Χριστοβασίλη αλλά και ο Ατρόμητος του Γιώργου Σπανού, η Βέροια του Γιώργου Αρβανιτίδη, ο Εθνικός του Νίκου Πηρούνια, ο Εθνικός Αστέρας του Νίκου Παπαδόπουλου, ο Ιωνικός του Χρήστου Κανελλάκη, ο Αγροτικός Αστέρας του Κώστα Ριαβόγλου. Τρεις από αυτούς στο τέλος θα πανηγυρίσουν την άνοδο. Οι υπόλοιποι ίσως αναθεωρήσουν τους στόχους τους. Πάντως απόσβεση των όποιων χρημάτων δαπανούν και πολύ περισσότερο αποκόμιση κερδών πολύ δύσκολα θα έχουν παίζοντας στη Β΄ Εθνική. Οχι βεβαίως στο στοίχημα, αλλά ως ομάδες στο πρωτάθλημα. Και τούτο διότι:

Τα εισιτήρια που κόβονται είναι ελάχιστα. Οι τοπικές κοινωνίες εκτός εξαιρέσεων δεν τους ακολουθούν. Η χορηγία από τον ΟΠΑΠ – για τη συμμετοχή τους στο Πάμε Στοίχημαείναι συγκεκριμένη. Σε κάθε ΠΑΕ αναλογούν από 170.000 ως 200.000 ευρώ. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΤ3, τα οποία επίσης πληρώνει ο ΟΠΑΠ, δεν ξεπερνούν τις 150.000

ευρώ. Συνολικά έσοδα 400.000- 500.000 ευρώ, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για παραμονή στην κατηγορία. Από πού συμπληρώνουν τα υπόλοιπα είναι ένα ερώτημα στο οποίο μόνο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) θα μπορούσε να απαντήσει.

Παράγει όμως έργο; Ελέγχει τη νομιμότητα των αγοροπωλησιών των ομάδων; Παρακολουθεί αν οι μέτοχοι πληρούν τις απαιτήσεις του αθλητικού νόμου; Ενημερώνεται για τα κωλύματα των παραγόντων; Εξακριβώνει αν εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις περί πολυμετοχικότητας; Διαπιστώνει αν το χρήμα που διακινείται είναι καθαρό; Οι πολίτες θέλουν πληροφόρηση και η αρμόδια επιτροπή δεν την παρέχει. Ενα δελτίο Τύπου του στυλ «σήμερα δόθηκε στην Καβάλα άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» δεν αρκεί. Θα ήθελαν να γνωρίζουν το ύψος του προϋπολογισμού της, τους χρηματοδότες της, τις αμοιβές των παικτών της, ώστε ανά πάσα στιγμή να ξέρουν ποιοι αγωνίζονται για τον σύλλογο και ποιοι παίζουν για την πάρτη τους. Υπάρχει όμως ΕΕΑ; Και αν υπάρχει γιατί δεν έχει βγάλει σε κανέναν κόκκινη κάρτα; Εκτός και αν εκεί, εκεί, στη Β΄ Εθνική όλα γίνονται άγια και ωραία.