Α ρχικά η έρευνα για υπαλλήλους και πελάτες της πιτσαρίας της Θέρμης δεν απέδωσε τίποτε. Ετσι, η Αστυνομία εφάρμοσε ένα άλλο κόλπο. Ζήτησε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του σταθερού τηλεφώνου της πιτσαρίας, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχαν και άλλες ύποπτες κλήσεις σαν κι αυτή που έγινε από το πρώτο καρτοκινητό το οποίο χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς. Με τη διαδικασία της εις άτοπον απαγωγής (κυριολεκτικώς) οι αστυνομικοί απέκλεισαν τα τηλέφωνα που έγιναν για παραγγελίες πίτσας από γνωστά ή συγγενικά πρόσωπα κτλ.

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται συγκεκριμένα: «Από την επεξεργασία των απαντήσεων του ΟΤΕ προέκυψε ότι ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με αριθμό 6939 4316… κάλεσε στις 7 Ιουνίου του 2008- δηλαδή δύο ημέρες μετά την απαγωγή του κ.Μυλωνά- την ίδια πιτσαρία. Η κλήση έγινε για λίγα δευτερόλεπτα,σε ώρα που η πιτσαρία δεν ήταν σε λειτουργία.Κατά συνέπεια,έγινε για να ενεργοποιηθεί η κάρτα του».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν ότι αυτό το τηλέφωνο ήταν το κλειδί για να φθάσουν στους απαγωγείς. Για δύο λόγους: πρώτον, διότι η κλήση προς την πιτσαρία έγινε από κεραία κινητής τηλεφωνίας που ήταν κοντά στο σημείο αρπαγής του κ. Μυλωνά και, δεύτερον, διότι το τηλέφωνο αυτό (6939 4316…) είχε αγορασθεί με το ίδιο «εμπορικό πακέτο» με άλλα τα οποία είχαν αγοράσει οι απαγωγείς από μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι οι απαγωγείς αγόρασαν από το κατάστημα μερικά κινητά τα οποία χρησιμοποίησαν μία φορά για να επικοινωνούν με την οικογένεια του κ. Μυλωνά και κάποια άλλα για τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Και ένα από αυτά τα κινητά ενδοεπικοινωνίας ήταν αυτό με αριθμό 6939 4316… που ανακαλύφθηκε από την ΕΛΑΣ με το «τρικ της πιτσαρίας».

Οι αξιωματικοί ζήτησαν την άρση απορρήτου αυτού του καρτοκινητού και διαπίστωσαν ότι επικοινωνούσε με σταθερά τηλέφωνα στις φυλακές Τρικάλων. Στη συνέχεια η Αστυνομία ζήτησε – με αίτημα στις δικαστικές αρχές- την παρακολούθηση των τηλεφώνων της φυλακής Τρικάλων, όπερ εγένετο. Από τις έρευνες και τις συγκρίσεις των φωνών διαπιστώθηκε ότι αυτός ο οποίος τηλεφωνούσε από το κινητό της πιτσαρίας ήταν ο Β. Παλαιοκώστας και ο συνομιλητής του μέσα στη φυλακή ήταν ένας κρατούμενος ο οποίος φρόντιζε να τον προμηθεύει με οπλισμό, βαφτίζοντας συνθηματικά τα εφόδια, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., «κουφέτα», «σπόρια», «κουκούτσια», «στραγάλια», «εβραϊκά» και «κοντά». Πλέον η σύλληψη των δραστών μέσω της πιτσαρίας της Θέρμης ήταν θέμα ημερών…