Σύγχυση επικρατεί στο θέμα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής για αιχμιακές ανάγκες η οποία πρέπει να κατασκευαστεί ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οπως είναι γνωστό, η απουσία νέων επενδύσεων σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από τη ΔΕΗ (μόνο στο Αλιβέρι κατασκευάζεται νέα μονάδα και χθες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το ΥΠΕΧΩΔΕ) έχει δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε ηλεκτρικό ρεύμα κυρίως για το 2009, οι οποίες υποκαθίστανται από πανάκριβες εισαγωγές.

Ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος για αιχμιακές μονάδες, συζητεί ήδη την κατασκευή μιας ανοικτού κύκλου με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο στα 150 Μεγαβάτ. Χθες όμως στο ΔΣ της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας από την επιχείρηση στην Κομοτηνή, χωρίς πάντως να έχει ζητηθεί από τον ΔΕΣΜΗΕ ο οποίος πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή. Κορυφαίοι κύκλοι του ΔΕΣΜΗΕ διαβεβαίωναν πάντως ότι δεν έχουν απευθύνει σχετικό αίτημα στη ΔΕΗ διότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα και θα πρέπει να προκηρύξουν διαγωνισμό.

Κύκλοι της ΡΑΕ, εξάλλου, τόνιζαν ότι η σχετική μονάδα θα έχει επιδότηση 75.000 ευρώ ανά Μεγαβάτ (αντί για 35.000 που προβλεπόταν ως σήμερα) και, επειδή είναι συμφέρουσα επένδυση, προφανώς αυτή την εξέλιξη θέλει να προλάβει η ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εγκαλεί τη διοίκηση Αθανασόπουλου για σπατάλες και ερωτά σχετικά με τους δεκάδες συμβούλους οι οποίοι έχουν προσληφθεί: «Θέλουμε ξεκάθαρη απάντηση:Πόσα χρήματα ανά έτος δαπανούσε η επιχείρηση για την κορυφή της διοικητικής της ιεραρχίας προ των μεταβολών που έγιναν από τη σημερινή διοίκηση και πόσα θα δαπανά μετά την πλήρωση όλων των θέσεων που δημιούργησε».

Τέλος, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας για 90 ημέρες μία μονάδα στη Μεγαλόπολη για επισκευές και για εγκατάσταση αποθείωσης καυσαερίων, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας για 40 ημέρες η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μελίτης, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στην εγκατάσταση αποθείωσης καυσαερίων.