* Τata Τeleservices: Την πιθανότητα να εξαγοράσουν από κοινού το 12% περίπου της έκτης μεγαλύτερης επιχείρησης τηλεπικοινωνιών της Ινδίας προς 50 δισ. ρουπίες (1,1 δισ. δολάρια) εξετάζουν η ΝΤΤ DoCoΜo και η France Τelecom. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συνομιλίες μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον εξαγοράς μεριδίου στον ινδικό παροχέα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν επίσης εκφράσει η Εmirates Τelecom, ο μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim και η ρωσική εταιρεία Αltimo.

* Βerkshire Ηathaway: Να σταματήσει να ασφαλίζει τραπεζικές καταθέσεις πάνω από το όριο το οποίο εγγυάται το αμερικανικό δημόσιο παρήγγειλε το επενδυτικό όχημα του μεγαλοεπενδυτή κ. Γουόρεν Μπάφετ σε έναν από τους «βραχίονές» του. Συγκεκριμένα η θυγατρική, η Κansas Βankers Surety, ενημέρωσε περίπου 1.500

τράπεζες σε πάνω από 30 πολιτείες ότι θα σταματήσει να προσφέρει το πρόγραμμα που ονομάζεται «εγγυημένα ομόλογα τραπεζικών καταθέσεων». Σχετική εντολή έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο κ. Μπάφετ, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

* Renault: Την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της και προσαρμογής στην πτωτική πορεία των πωλήσεών της. Από αυτές οι 4.900 θα πραγματοποιηθούν στις μονάδες που διαθέτει η εταιρεία στη Γαλλία και οι υπόλοιπες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω όμως και προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Τα γαλλικά συνδικάτα αντέδρασαν με οξύ τρόπο στην ανακοίνωση, με το κορυφαίο εξ αυτών να ανακοινώνει απεργιακές κινητοποιήσεις για σήμερα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί να παρέμβει. Σημειώνεται ότι το γαλλικό δημόσιο κατέχει 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Renault. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από το σύνολο των 6.000 περικοπών οι 1.100 θα πραγματοποιηθούν στη μονάδα που διαθέτει στη Sandouville στη Δ. Γαλλία, στην οποία κατασκευάζεται το Laguna, του οποίου οι πωλήσεις υποχωρούν. * ΙmClone Systems: Δεν ευοδώθηκε τελικά η προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας βιοτεχνολογίας από την Βristol-Μyers Squibb, καθώς η διοίκηση της πρώτης χαρακτήρισε ανεπαρκή την προσφορά εξαγοράς ύψους 60 δολαρίων ανά μετοχή. Σε επίσημη δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Carl Ιcahn ανέφερε επίσης, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς, ότι άλλη μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία προσέφερε στην ΙmClone 70 δολάρια ανά μετοχή. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη προσφορά εξαγοράς επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει αποφασισθεί αν το ποσόν των 70 δολαρίων ανά μετοχή είναι αρκετό.