Σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας Socib SpΑ, δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή της Coca-Cola Company στην Ιταλία, βρίσκεται η Coca-Cola 3Ε. Η εισηγμένη εταιρεία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο ΧΑ τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε περισσότερες λεπτομέρειες (ποσοστό, τίμημα κ.ά.).

Η Socib ιδρύθηκε στην Καλαβρία το 1962 ως εμφιαλωτής της Coca-Cola Company στη Νότια Ιταλία. Το 1974 η οικογένεια Capua απέκτησε την εταιρεία και τη δεκαετία του 1990 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ιταλίας και στη Σαρδηνία. Σήμερα η Socib δραστηριοποιείται στις περιοχές Καμπάνια, Μπάρι, Καλαβρία και στο νησί της Σαρδηνίας. Λειτουργεί 4 εργοστάσια με 11 γραμμές παραγωγής. Οι αναλυτές θεωρούν ότι μια εξαγορά αυτού του τύπου θα αυξήσει άμεσα το μερίδιο αγοράς της 3Ε στη γειτονική χώρα, καθώς σηματοδοτεί την επέκταση της σε μια νέα γεωγραφική περιοχή στην κατηγορία των ανθρακούχων ποτών. Επίσης εκτιμούν ότι μια τέτοια εξαγορά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας μέσω της αναδιάρθρωσης

Η Socib λειτουργεί 4 εργοστάσια με 11 γραμμές παραγωγής

και της ορθολογικοποίησης των δραστηριοτήτων της στη γειτονική χώρα. Σημειώνεται ότι η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη αγορά της 3Ε από τις ανεπτυγμένες αγορές. Μετά την πρόσφατη αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων της διοίκησης της 3Ε για το 2008, η ιταλική αγορά αναμένεται να εμφανίσει πτώση της τάξεως του 1% στο πρώτο εξάμηνο του έτους και μια τέτοια εξαγορά θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ιταλικής αγοράς για το σύνολο του έτους, σημειώνουν οι αναλυτές. Η Coca-Cola 3Ε είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της Coca-Cola Company παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε 28 χώρες με συνολικό πληθυσμό 550 εκατομμύρια ανθρώπους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Αθήνας, του Λονδίνου και της Αυστραλίας.