Το ενδεχόμενο ο Γεωργιανός ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου να έχει διαπράξει στο παρελθόν και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής απέστειλαν χθες το πρωί ενημερωτικό σήμα στα γραφεία της γεωργιανής αστυνομίας στην Τιφλίδα με τα αποτυπώματα και όλα τα στοιχεία του 30χρονου αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με 21 μαχαιριές τον γνωστό ηθοποιό το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2008 στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι. Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση τα ονόματα που έδωσε ο 30χρονος (ένα εξ αυτών το «Νταβίντ Μουρτινέλι») όταν συνελήφθη το 2006 για απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου στα Πατήσια και τον Ιούλιο του 2007 όταν εντοπίστηκε ως λαθρομετανάστης στη Σάμο να είναι ψεύτικα και τα στοιχεία ταυτότητάς του να είναι τελείως διαφορετικά.

Μάλιστα εξετάζουν την περίπτωση ο Γεωργιανός, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πυγμάχος, να άλλαξε τα στοιχεία της ταυτότητάς του γιατί μπορεί να διώκεται στην πατρίδα του για άλλα αδικήματα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν για αυτόν τον λόγο κρίσιμη τη μαρτυρία του πεθερού του 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος τον φιλοξενούσε σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Ο άνθρωπος αυτός δεν κατέθεσε στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στην 2η τακτική ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπαστά στην οποία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήσει και νέα προθεσμία. Ο 30χρονος Γεωργιανός, σύμφωνα με τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, φέρεται να σκότωσε το Νίκο Σεργιανόπουλο ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε αντίθεση με όσα έχει ισχυριστεί ο ίδιος για το έγκλημα στους αστυνομικούς.

Οι δικηγόροι του 30χρονου Γεωργιανού κκ. Ν.Καραδήμας και Δ.Γκαβέλας δήλωσαν ότι ο πελάτης τους είναι «ένας μετανιωμένος άνθρωπος και ένα φοβισμένο πλάσμα». Προσέθεσαν ακόμη ότι το έργο τους θα κινηθεί μεταξύ του απόλυτου σεβασμού της μνήμης του θύματος και της τήρησης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της οικογένειας του ηθοποιού κ. Αλ. Στεφανάκης ανέφερε ότι «το πρόσωπο του γεωργιανού κατηγορουμένου δεν συσπάστηκε ούτε για ένα λεπτόαπό μια έκφραση μετάνοιας». Συμπλήρωσε δε ότι «σκοπός της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση αυτή είναι η προστασία της μνήμης του Νίκου Σεργιανόπουλου».