Μερικές ώρες πριν από την έναρξη του πρώτου φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, με αντίπαλο τη Σαρλερουά, ήρθαν τα πρώτα καλά νέα για το Τριφύλλι και πιο συγκεκριμένα για την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Οπως έγινε γνωστό η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ ΑΤΕ υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση έργου: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Μετά την έγκριση του master plan από τον Δήμο Αθηναίων πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα σημαντικό βήμα που φέρνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο “σπίτι” του» ανέφερε η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ καταλήγοντας: «Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, απομένει η έκδοση των απαιτούμενων αδειών εκ μέρους της Πολιτείας για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής». Τα νέα πάντως που περιμένει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Χενκ τεν Κάτε δεν αφορούν την πορεία κατασκευής του νέου γηπέδου αλλά τις μεταγραφές που απομένουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του Τριφυλλιού. Οπως διαρρέουν άνθρωποι της διοίκησης, οι κινήσεις που γίνονται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού καλύπτονται με μυστικότητα καθώς αφορούν ποδοσφαιριστή «πρώτης» διαλογής, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβαίνει και με την περίπτωση του επιθετικού που αναζητεί ο Παναθηναϊκός.

Από το χθεσινό πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό του (περίπου 15.000 φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ) την παράσταση έκλεψε ο νεοαποκτηθείς βραζιλιάνος ακραίος μεσοαμυντικός Γκάμπριελ , ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον συμπατριώτη του Κλέιτον στη δεξιά πλευρά και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία της Σαρλερουά (ισοφάρισε σε 1-1 στο 14΄ με τον Γιαζούρ ), καθώς και ο Σωτήρης Νίνης που «έφτιαξε» τα τρία τέρματα που πέτυχαν ο Γιόσου Σαριέγκι (61΄), ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (70΄) και ο Λουκάς Βύντρα (74΄) και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της περιοχής «υπέγραψε» το τελικό 5-1 στο 79΄. Ο Αντε Ρουκάβινα έπαιξε μόλις για 20 λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετός χρόνος για να δείξει το ταλέντο του, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος . «Ηταν ένα ματς όπου η ομάδα μας είχε τρία πρόσωπα.Στο πρώτο τέταρτο παίξαμε καλά και γρήγορα, σκοράραμε (σ.σ. 1-0 στο 7΄ με κτύπημα φάουλ του Καραγκούνη) και στη συνέχεια κλειστήκαμε αδικαιολόγητα.Ευτυχώς μετά το 60΄ βρήκαμε και πάλι την ταχύτητα στο παιχνίδι μας και πετύχαμε όμορφα γκολ. Ακόμη έχουμε αρκετή δουλειά» είπε ο τεχνικός του Τριφυλλιού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ (78΄ Νίλσον ), Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μάτος (71΄ Ρουκάβινα), Σιμάο, Κλέιτον (67΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης (50΄ Νίνης), Ιβανσιτς (62΄ Χριστοδουλόπουλος )- Μάντζιος (76΄ Σιόντης ).