H ροή των αποτελεσμάτων τριμήνου από διεθνείς μεγάλους ομίλους δεν ικανοποίησε τους επενδυτές και επέδρασε αρνητικά στους δείκτες στην Ευρώπη, οι οποίοι κινήθηκαν πτωτικά διορθώνοντας μέρος των πρόσφατων κερδών. Στην εγχώρια αγορά τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν τα blue chips και ειδικότερα οι μετοχές των τραπεζών που είχαν ανακάμψει με αυξημένη δυναμική, καθώς η αναστροφή του κλίματος οδήγησε σε κατοχύρωση μέρους των πρόσφατων κερδών.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δεικτοβαρείς κλαδικοί δείκτες των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών (ο τελευταίος απαρτίζεται πλέον μόνο από τον ΟΤΕ) υποχώρησαν κατά 2,90% και 3,98% αντίστοιχα, ενώ στην επιδείνωση του κλίματος συνέβαλε και η εκτεταμένη υποχώρηση της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε κοντά στο χαμηλό της ημέρας, στα 21,60 ευρώ, με απώλειες 4,42%. Στο χαμηλό της ημέρας έκλεισαν επίσης τόσο ο ΟΤΕ (στα 14 ευρώ, με απώλειες 3,98%) όσο και η Αlpha Βank, που πιέστηκε κατά 2,90% χαμηλότερα, στα 19,42 ευρώ, καθώς και η ΑΤΕ Βank, που υποχώρησε με σχετικά μικρό τζίρο κατά 2,22% στο κλείσιμο των 2,20 ευρώ.

Σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας, και συγκεκριμένα στα 28,60 ευρώ (έναντι του ενδοσυνεδριακού χαμηλού των 28,58 ευρώ), ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η Εθνική Τράπεζα, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες 4,98%. Το αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων σε σημαντικά blue chips ήταν ο γενικός δείκτης να διασπάσει καθοδικά το κρίσιμο ψυχολογικά όριο των 3.400 μονάδων, κάτι που συνέβη τρεις φορές, και συγκεκριμένα στην έναρξη, στο μέσον και στη λήξη της συνεδρίασης. Ενδιάμεσα ο γενικός δείκτης επιχείρησε να περιορίσει τις απώλειές του, εξαντλώντας όμως τη δυναμική του στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 3.432 μονάδων, καθώς τα διαδοχικά κύματα πωλήσεων τον υποχρέωσαν να επιστρέψει πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό (3.382 μονάδες, που σημειώθηκε στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης), και συγκεκριμένα στις 3.384,99 μονάδες, όπου και έκλεισε τελικά με απώλειες 1,79%.

Σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας τερμάτισε ο δείκτης FΤSΕ 20, με αρνητική μεταβολή 2,20%, ενώ σε ποσοστά μικρότερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας υποχώρησαν οι δείκτες FΤSΕ 40 και FΤSΕ 80, που έκλεισαν με απώλειες 0,80% και 0,61% αντίστοιχα. Οι εναλλαγές κλίματος στην αγορά κράτησαν σε αυξημένη εγρήγορση τους επενδυτές, όπως αποτυπώθηκε και στην κίνηση της μετοχής του ΟΛΘ, η οποία, ενώ ξεκίνησε με ελαφρώς αρνητική τάση, ανέκαμψε στη συνέχεια και έφθασε να ενισχύεται ως και 2,07%, στα 35,52 ευρώ. Οταν όμως έγινε γνωστό το ύψος των προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του εμπορευματικού σταθμού, η μετοχή διεύρυνε τις απώλειές της και η εικόνα της επιδεινώθηκε στη διάρκεια των δημοπρασιών, με αποτέλεσμα να κλείσει στο χαμηλό της ημέρας των 32,40 ευρώ, με απώλειες 6,90%.