Η υπόδειξη του κ. Γιώργου Δώνη να αποκτηθεί (εφόσον αυτό είναι εφικτό) ποδοσφαιριστής για τη θέση του αριστερού μπακ ως την ερχόμενη Πέμπτη ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή που θα μεταβεί στο Λέογκανγκ της Αυστρίας αποδεικνύει ότι ο προπονητής διαπιστώνει σημαντική αδυναμία στη συγκεκριμένη πτέρυγα, την οποία προφανώς δεν πείθεται ότι μπορεί να καλύψει επαξίως ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα . Γεγονός το οποίο ενισχύεται από την προσπάθεια της διοίκησης να φέρει στην Ελλάδα έναν αριστερό μπακ με καλό βιογραφικό και όχι κάποιον που να αποτελεί μεσοβέζικη λύση. Η ΑΕΚ έχει εντοπίσει τους στόχους της στην Αργεντινή, ωστόσο ο διακαής πόθος που ακούει στο όνομα Ντιέγκο Πλασέντε φαντάζει η πιο δύσκολη περίπτωση. Ο 31χρονος αμυντικός (με θητεία στη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν και στην ισπανική Θέλτα) αγωνίζεται στη Σαν Λορέντσο, αλλά θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και η ομάδα του είναι ανοιχτή στην παραχώρησή του διότι έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η αμοιβή της Σαν Λορέντσο, αλλά το ποσό που ζητεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής: για να έλθει στην Ελλάδα θέλει διετές συμβόλαιο αντί 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Καταλαβαίνει κανείς ότι το ποσό είναι απαγορευτικό για την ΑΕΚ από τη στιγμή που πρέπει να δώσει εφέτος 800.000 ευρώ στον Αρουαμπαρένα για να κάθεται στον πάγκο! Αλλά από την άλλη ο Πλασέντε, γνωρίζοντας προφανώς την αμοιβή του συμπατριώτη του, ζητεί περισσότερα με το σκεπτικό ότι θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ.

Από τη στιγμή που ο Πλασέντε απομακρύνεται, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με τις τρεις άλλες περιπτώσεις Αργεντινών που της έχουν προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση. Πιο ελκυστική (αλλά ίσως και πιο «αλμυρή») όλων μοιάζει αυτή του 25χρονου Αριέλ Μπρόγκι, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπάνφιλντ, και πιο εφικτή από οικονομικής απόψεως αυτή του 29χρονου Χερμάν Ριβαρόλα της Κολόν Σάντε Φε. Κάπου στη μέση βρίσκεται ο 28χρονος Μαξιμιλιάνο Βελάσκες της Λανούς. Κοινή συνισταμένη όλων το γεγονός ότι δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μακριά από την πατρίδα τους.

Εν τω μεταξύ, ο Σάββας Γκέντσογλου , ο 18χρονος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ και της Εθνικής Νέων που προσφάτως υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τους Κιτρινόμαυρους, συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων (η ΑΕΚ απέρριψε προ ενός μηνός πρόταση της Βέρντερ Βρέμης). Μάνατζερ που εκπροσωπούσε δύο αγγλικούς συλλόγους (ένας εκ των οποίων είναι η Εβερτον) προσέγγισε τον κ. Τάσο Τασιόπουλο (εκ των σκάουτερ της ΑΕΚ) ζητώντας να μάθει αν ο ποδοσφαιριστής παραχωρείται. Η απάντηση του κ. Τασιόπουλου ήταν αποτρεπτική, μάλιστα ο άγγλος μάνατζερ ενημερώθηκε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπολογίζεται ότι θα παίξει εφέτος τουλάχιστον 10-15 επίσημους αγώνες, ακόμη και ως βασικός. Σε αρθροσκόπηση του αριστερού γόνατος υποβλήθηκε ο Εντίνιο για αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων. Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει την ομάδα στην Αυστρία, ώστε να παρακολουθείται από κοντά η πορεία αποκατάστασής του.