Τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα της Βank of Αmerica επανέφεραν σε θετική τροχιά τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πτωτικά τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα. Με το διεθνές κλίμα συμβάδισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η πλειονότητα των μετοχών συνέχισε να καταγράφει κέρδη για τρίτη στη σειρά συνεδρίαση.

Στο αρχικά καθοδικό του ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε ως τις 3.371 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, για να περιορίσει σταδιακά τις απώλειές του και να περάσει σε θετικό πρόσημο αμέσως μετά το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο Γενικός Δείκτης επιτάχυνε την ανοδική δυναμική του και ωθήθηκε ως το υψηλό των 3.458 μονάδων, για να κλείσει τελικά ελαφρώς χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 3.446,75 μονάδες με άνοδο 1,17%.

Πορεία ανάλογη του Γενικού Δείκτη ακολούθησε ο FΤSΕ-20 που έκλεισε στις 1.895 μονάδες, βελτιώνοντας την τεχνική του απεικόνιση, με ημερήσια άνοδο 1,32%. Σε υψηλότερο ποσοστό (+1,64%) ενισχύθηκε ο δείκτης FΤSΕ-40 που συμβάδισε με την τάση της αγοράς, ενώ με κέρδη 1,19% τερμάτισε στο υψηλό της ημέρας ο δείκτης FΤSΕ-80, το ξεκίνημα του οποίου ήταν έντονα ανοδικό στην έναρξη, παρά την αρχικά αρνητική εικόνα της αγοράς.

Στην ενίσχυση της ανοδικής τάσης της αγοράς αυτή τη φορά πρωταγωνίστησαν η Μarfin Ρopular Βank που κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των blue chips, η Αlpha Βank που επανέκτησε τα 20 ευρώ, όπου και έκλεισε με άνοδο 4,17%, η ΔΕΗ με άνοδο 4,63% στο κλείσιμο των 22,60 ευρώ, καθώς και η ΑΤΕ Βank με σημαντικά κέρδη 5,63% στα 2,25 ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που επανέκτησε την περιοχή των 10 ευρώ κλείνοντας ενισχυμένο κατά 4,55% στα 10,10 ευρώ. Σημαντική άνοδο 4,07% κατέγραψε επίσης και η Μarfin Ιnvestment Group, ενώ σε ποσοστά γύρω από τη μονάδα και μικρότερα ενισχύθηκαν οι τίτλοι των ΕFG Εurobank, Τράπεζας Κύπρου, Coca-Cola, Βιοχάλκο, Μυτιληναίου και Ελληνικής Τεχνοδομικής. Τα σημαντικά κέρδη της πλειονότητας των blue chips αντιστάθμισαν και υπερκάλυψαν την αδυναμία της Εθνικής Τράπεζας, που έκλεισε κατά 0,33% χαμηλότερα στα 30,10 ευρώ, του ΟΠΑΠ που υποχώρησε κατά 0,27% και του ΟΤΕ, ο οποίος δέχθηκε έντονες πιέσεις και έκλεισε στα 14,58 ευρώ με απώλειες 2,28%. Ο τζίρος της αγοράς υποχώρησε στα 236,3 εκατ. ευρώ.