Απολαυστική, όπως άλλωστεαναμενόταν, ήταν η πρώτη ημέρα του Fly Βeeyond Festival στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι αρκετές χιλιάδες που συνέρρευσαν προχθές για να παρακολουθήσουν από κοντά, κυρίως, τους αγαπημένους Μassive Αttack, έφυγαν ασφαλώς ευχαριστημένοι αφού υπήρξαν και αρκετές άλλες εκπλήξεις. Και φυσικά μιλούμε για την εμφάνιση του εξαιρετικού αμερικανικού συγκροτήματος Νational, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες έδωσε μία πολύ καλή παράσταση.

Το πρώτο πρόβλημα ήταν ο κακός ήχος, ο οποίος ως γνωστόν ταλανίζει τα ελληνικά πράγματα και ο οποίος μυστηριωδώς αποκαθίσταται όταν εμφανίζεται το κορυφαίο συγκρότημα της βραδιάς, εν προκειμένω οι Μassive Αttack. Τo άλλο πρόβλημα αποτέλεσε ο χώρος, ο οποίος αν και μια χαρά, μαζεμένος και ασφαλής, είναι μεγάλος για τον ρομαντικό- έναν συνδυασμό Τinderstics με Σπρίνγκστιν- ήχο του συγκροτήματος. Το τρίτο πρόβλημα ήταν η αδιαφορία του κοινού, το οποίο εμφανώς περίμενε τους Μassive Αttack στη σκηνή για να μπει στο γήπεδο.

Οι τελευταίοι μια ακόμη φορά έχοντας το κοινό να χειροκροτεί την κάθε νότα τους, και έναν ήχο που σε χτυπούσε κατευθείαν στην καρδιά, απέδειξαν γιατί θεωρήθηκαν καινοτόμοι πριν από μία εικοσαετία. Με τον υπέροχο Χόρας Αντι στα φωνητικά παρουσίασαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους καθώς και κάποια από εκείνα που θα αποτελέσουν τον κορμό του επερχόμενου νέου άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μάλλον στις αρχές του 2009.

Η εμφάνιση των Gogol Βordello στη συνέχεια μόνο ως πάρτι μπορεί να θεωρηθεί, με το βαλκανικό ροκ τους να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διάθεση του κοινού και να αφήνει υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.