Το Σαββατοκύριακο 30-31 Αυγούστου αρχίζει το πρωτάθλημα, ενώ η κλήρωση θα γίνει 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Με ψήφους 15 υπέρ και 1 λευκό ο κ. Κώστας Πηλαδάκης (φωτογραφία) εξελέγη νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα. Επρόκειτο πάντως για κάτι αναμενόμενο, καθώς ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα έπαιζε χωρίς αντίπαλο στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου προέδρου της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κ. ΓιάννηΒαρδινογιάννη .

Την υποψηφιότητα του κ. Πηλαδάκη υποστήριξαν εν τέλει οι 14 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Σούπερ Λίγκα. Λευκό ψήφισε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού κ. Πέτρος Θεοδωρίδης , ο οποίος αν και επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα δεν κατέστη δυνατό λόγω κωλύματος που διαπίστωσε η νομική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας εξαιτίας δύο παλαιότερων καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος του. Μάλιστα ο κ. Π. Θεοδωρίδης πριν από την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας ζήτησε να αναβληθούν οι εκλογές, κάτι όμως που απορρίφθηκε. Μοναδικός απών από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του Αρη κ. Λάμπρος Σκόρδας. Στη νέα θέση του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λίγκας εξελέγη με τον ίδιο αριθμό ψήφων (15 υπέρ- 1 κατά από τον κ. Π. Θεοδωρίδη) ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης παλαιός διαιτητής κ. Γιώργος Μποροβήλος .

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προέδρου της Σούπερ Λίγκας ο κ. Πηλαδάκης έκανε λόγο για ισονομία μεταξύ των 16 ομάδων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της εξάλειψης της βίας από τα ελληνικά γήπεδα. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Σούπερ Λίγκα ως θεσμός έχει συνέχεια. Ούτως ή άλλως,είμαστε 16 ισότιμοι πρόεδροι.Από τους βασικούς μας στόχους είναι η ισονομία των ομάδων και πρώτη μας προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα,όπου, αν και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα,θέλουμε να την εξαλείψουμε τελείως» υπογράμμισε ο κ. Πηλαδάκης.

Αναφορικά με την πρόταση που είχε καταθέσει προ καιρού ο Τζίγγερ περί πριμοδότησης ομάδων από άλλες ομάδες οι οποίες (θα) έχουν έννομο συμφέρον, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ανέφερε ότι «η συζήτηση για το θέμα αυτό αναβλήθηκε καθώς υπήρχαν πολλές ενστάσεις».

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής οριστικοποιήθηκε ότι θα αρχίσει το διήμερο (Σάββατο- Κυριακή) 30-31 Αυγούστου και ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.