Η τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη! Ο αργεντινός τερματοφύλακας Σεμπαστιάν Σάχα (φωτογραφία) συμφώνησε χθες να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα για τα επόμενα 1+3 χρόνια- έτσι προβλέπει το συμβόλαιο που έχει συνταχθεί και υπογραφεί από τις δύο πλευρές-, ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι για να είναι απολύτως τυπικοί δεν πρόκειται να ανακοινώσουν την απόκτηση του ποδοσφαιριστή πριν από την 1η Ιουλίου, ημέρα έναρξης της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Και αυτό διότι όσο εκκρεμεί η έφεση που άσκησε η Σαν Λορέντσο- κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο Σάχα έμεινε ελεύθεροςη ΑΕΚ δεν δικαιούται να δημοσιοποιήσει την ένταξη του ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της νωρίτερα από την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών μεταγραφών. Στην ΑΕΚ έλεγαν χθες ότι το θέμα είναι τυπικό και ότι ο Σάχα θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου για να δώσει το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Φερνάντο Κοσεντίνο τόνισε με σιγουριά εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι ότι «έχουμε συμφωνήσει σε όλα με την ΑΕΚ και ο Σάχα θα βρίσκεται εδώ στο τέλος του μήνα για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα ομάδα του».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες από την Αγγλία ήθελαν τη Γουίγκαν να αποστέλλει χθες φαξ στην ΑΕΚ ζητώντας να ενημερωθεί με επίσημο τρόπο για το ποσό που ζητούν οι Κιτρινόμαυροι ώστε να παραχωρήσουν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Με αυτή την κίνησή της η αγγλική ομάδα πιστοποίησε το ενδιαφέρον της για τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό, αλλά και την πρόθεσή της να ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ, η οποία δείχνει διάθεση να πουλήσει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει. Γενικότερα η αίσθηση που δίνεται από τις ως τώρα κινήσεις είναι ότι υπάρχει έλλειψη ρευστού για να γίνουν προτάσεις σε ομάδες για την αγορά ποδοσφαιριστών, κατάσταση που μπορεί να αλλάξει αν εν τέλει παραχωρηθούν οι Παπασταθόπουλος και Ντάνιελ Τόζερ (στη βελγική Γκενκ) αντί συνολικού ποσού που θα ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στην επικαιρότητα επανήλθε το πολύκροτο σίριαλ με κεντρικό πρόσωπο τον Βραζιλιάνο Σίλβα Κλέιτον. Η ΑΕΚ απέσυρε το ενδιαφέρον της την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η Λάρισα προσέγγισε εκ νέου τους Κιτρινόμαυρους με διάθεση να συζητήσει σε νέες βάσεις την πώληση του ποδοσφαιριστή. Προφανώς επειδή διαπιστώθηκε από τον πρόεδρο της θεσσαλικής ΠΑΕ κ. Κώστα Πηλαδάκη ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον ποδοσφαιριστή, ενώ οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό παρουσιάζουν καθυστέρηση και ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια ότι οι Πράσινοι θα καταθέσουν εν τέλει πρόταση αγοράς του 25χρονου μέσου.

Στο ενδεχόμενο λοιπόν να παραμείνει ο παίκτης στη Λάρισα (κάτι που δεν θέλει να ακούει ο Κλέιτον) και να μην έχει ανάλογη πορεία με την εφετινή (ήταν η καλύτερη χρονιά του στην Ελλάδα), ο κ. Πηλαδάκης παρουσιάζεται αποφασισμένος να ρίξει νερό στο κρασί του συμμεριζόμενος και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας.