Τη φωτογραφία με τίτλο «Αμερικανική Vogue, Μονακό 1996» τοποθετούν δύο υπάλληλοι στους τοίχους του Νeues Μuseum Weserburg, στη Βρέμη, στη Βορειοδυτική Γερμανία. Εκεί εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η έκθεση «Χέλμουτ Νιούτον- Φωτογραφίες» η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι διοργανωτές δίνουν έμφαση στη σχέση του θρυλικού φωτογράφου με το αγαπημένο του θέμα, που δεν είναι άλλο από τις γυναίκες.

εντός
Πέρυσι έδωσε τρεις sold out συναυλίες στον Λυκαβηττό. Εφέτος αρχίζει ανακοινώνοντας μία και βλέπουμε… Ο λόγος για τον Φίλιππο Πλιάτσικα (φωτογραφία) που δίνει το καθιερωμένο πλέον ραντεβού με τους φίλους του στο θέατρο του αθηναϊκού λόφου στις 4 Ιουλίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία του, απ΄ το 1990 ως σήμερα και απ΄ την εποχή των Πυξ Λαξ ως τα προσωπικά άλμπουμ του. Θα συμμετάσχουν οι Απροσάρμοστοι, ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα που έπαιξε για πάνω από 10 χρόνια με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Μαζί του επίσης ο ΜC Υinka, η Joanna Drigo και η Λαμπρινή Καρακώστα , που θα τον ακολουθήσουν και στην καλοκαιρινή περιοδεία του στην περιφέρεια.

O χι που δεν θα παρωδούσαν το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» του Λαζόπουλου προσπαθώντας να κερδίσουν κάτι και αυτοί… Ο Στάθης Ψάλτης (φωτογραφία) στο Αθήναιον θα υπογραμμίσει ξανά τη χαμένη τιμή της επιθεώρησης με την παράσταση «Αλ Μπατήρ… Τσουζζζ». Οσο καλοπροαίρετος να είναι κανείς, ξέρει τι πρόκειται να δει…

Φ υλάξτε λίγη από τη χορευτική σας ενέργεια και για τον Σεπτέμβριο. Η δύναμη του φλαμένκο θα συναντήσει τη σαγήνη της Ανατολής σε μια πρωτοποριακή μουσικοχορευτική παράσταση με την υπογραφή του κορυφαίου ισπανού χορευτή Αντόνιο Ναχάρο. Θα διαπιστώσετε πόσο αρμονικά δένουν μελωδίες της Ισπανίας, της Ινδίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και των αραβικών χωρών οι οποίες θα αποτελέσουν το μουσικό χαλί του «FlamencΟriental», πάνω στο οποίο ο Ναχάρο έχει στήσει ένα υπερθέαμα χορού. Στον Λυκαβηττό, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, η ευφάνταστη χορογραφία θα περιμένει το χειροκρότημά σας. Πριν από δύο χρόνια οι παραστάσεις τους πήραν παράταση λόγω μεγάλης ζήτησης και συνολικά 30.000 θεατές έζησαν την εμπειρία διασκέδασης που λέγεται Stomp (φωτογραφία). Η ομάδα μουσικών, χορευτών και ηθοποιών με ανεξάντλητη ενέργεια και ανατρεπτικό χιούμορ επιστρέφει για έξι παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ξέφρενη δημιουργικότητά τους, η λογική του «παίξε μουσική με ό,τι βρεις μπροστά σου», ενέπνευσε και καθιέρωσε έναν νέο τρόπο έκφρασης με φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σλόγκαν τους: «Χορέψτε με τη σκούπα σας, φλερτάρετε με την εφημερίδα σας, τραγουδήστε με τον νεροχύτη σας, ζήστε το!» έχει ξεσηκώσει τα τελευταία 20 χρόνια εκατομμύρια κόσμου καθιερώνοντας τους Stomp ως τη νούμερο ένα εμπειρία διαδραστικής διασκέδασης. Η προπώληση των εισιτηρίων (Λυκαβηττός 1, 2, 3 Σεπτεμβρίου αλλά και Θέατρο Δάσους 8, 9, 10 Σεπτεμβρίου) έχει ήδη ξεκινήσει. εκτός
Ζαν-Λυκ Γκοντάρ (φωτογραφία), ελβετός σκηνοθέτης, 78 ετών. Ακύρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ έπειτα από παρότρυνση της Παλαιστινιακής Εκστρατείας για το Ακαδημαϊκό και το Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Ο βετεράνος σκηνοθέτης θα παρευρισκόταν στο Διεθνές Φοιτητικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τελ Αβίβ. Η επιστολή που τον έπεισε ανέφερε μεταξύ άλλων: « Θα πηγαίνατε ποτέ σε ένα αφρικανικό φεστιβάλ στην Αφρική του απαρτχάιντ; ».

Γιόκο Ονο (φωτογραφία), ιαπωνίδα καλλιτέχνις, 75 ετών. Εχασε τη νομική μάχη για την απαγόρευση του τραγουδιού «Ιmagine» σε μια ταινία σχετικά με τη θεωρία της εξέλιξης. Τη μήνυση είχε καταθέσει η Ονο ενάντια στους δημιουργούς της ταινίας «Εxpelled: Νo Ιntelligence Αllowed», έχοντας την υποστήριξη των δύο γιων του Λένον, Σον και Τζούλιαν. Η Ονο δήλωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς θεωρεί ότι « αποδυναμώνει τα δικαιώματα των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων ».

Νιλ Γιανγκ (φωτογραφία), καναδός μουσικός, 63 ετών. Τη δεκαετία του ΄70 είχε αποφασίσει να σώσει τον κόσμο, πρωτοστατώντας στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Τώρα επιμένει να κάνει το ίδιο μέσω της οικολογίας. Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με γνωστό μηχανικό της περιοχής όπου διαμένει, ο οποίος προσπαθεί να κάνει ηλεκτροκίνητο το αγαπημένο του αυτοκίνητο το οποίο χρονολογείται από το 1959. Προς το παρόν η μετατροπή του έχει κοστίσει 77.300 ευρώ. « Πριν από καιρό πίστευα ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο γράφοντας τραγούδια. Δεν μπορείς.Μπορούμε όμως να τον αλλάξουμε με αυτό το αυτοκίνητο» δηλώνει.