Πολύ κοντά σε συμφωνία φέρεται να βρίσκονται οι Τόρις και το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP).

Η επικεφαλής του DUP συναντήθηκε την Τρίτη στη Ντάουνινγκ Στριτ με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά το τέλος της συνάντησης.

Η Αρλίν Φόστερ έγραψε στο Twitter πως οι συνομιλίες με πηγαίνουν καλά και πως ελπίζει να ολοκληρωθούν επιτυχώς σύντομα.

Το BBC μετέδωσε πως δεν απομένουν θέματα που να εκκρεμούν στις συνομιλίες της πρωθυπουργού με το DUP και πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανάμεσα στη Μέι και το βορειοϊρλανδικό κόμμα έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.

Νωρίτερα το BBC μετέδωσε ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

«Εντός 36 ωρών θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα έχει απόλυτη πλειοψηφία», δήλωσαν πηγές τις οποίες η πολιτική συντάκτρια Λόρα Κίνσμπεργκ επικαλείται χωρίς να κατονομάζει.

«Ανησυχώ για τη συμφωνία. Έχω αμφιβολίες γι’ αυτή», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως η κύρια ανησυχία του είναι ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία μπορεί να βλάψει τη διαδικασία για την ειρήνευση της Βορείου Ιρλανδίας, στην οποία, όπως σημειώνει το Reuters, η βρετανική κυβέρνηση διαδραματίζει αμερόληπτο ρόλο.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τη συμμαχία Τόρις – DUP μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας. Αρκετοί εκτιμούν ότι η Μέι βγήκε αποδυναμωμένη από την εκλογική διαδικασία και ότι δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να προσφύγει ξανά στις κάλπες πριν τη λήξη της θητείας της.