από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Ο Ερντογάν ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία - Αμεση απάντηση της Αθήνας

Θέλει τα σύνορα «από την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου»
Ο Ερντογάν ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία - Αμεση απάντηση της Αθήνας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία έχει ιστορικό δικαίωμα να έχει λόγο σε μία ευρύτερη γεωγραφία που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη και εκτείνεται μέχρι… τη Σιβηρία.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται πριν ακόμη καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε ο ίδιος προ ημερών έπειτα από τις δηλώσεις του με τις οποίες αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λωζάννης και κινούνται στο ίδιο πνεύμα αναθεώρησης της συνθήκης που για πολλούς αποτελεί την ιδρυτική πράξη της σύγχρονης κεμαλικής Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη γενέτειρά του Ριζούντα στην ανατολική Τουρκία, όπου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας για να εγκαινιάσει ένα πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο «Εθνικό Συμβόλαιο» (Εθνικό Όρκο) που υιοθέτησε στις 28 Ιανουαρίου του 1920 η τότε οθωμανική Βουλή λίγο πριν από τη διάλυσή της και αποτέλεσε την πολιτική παρακαταθήκη για την Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας υπό των εθνικιστών του Κεμάλ και το οποίο προέβλεπε την αποκατάσταση των συνόρων της Τουρκίας στην οριογραμμή που βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία την ημέρα της υπογραφής της Ανακωχής του Μούδρου το 1918, της συνθηκολόγησης δηλαδή στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τον Ερντογάν αν τίθεται για την Τουρκία θέμα «Εθνικού Όρκου» τότε «δεν μπορούμε απλά να αναρωτιόμαστε μεταξύ μας, αλλά υπάρχουν ευθύνες που μας αναλογούν».

Στην απόφαση του 1920 το κριτήριο ήταν η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και όσον αφορά την Ελλάδα το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης θα έπρεπε να οριστεί ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος στην περιοχή. Ορισμένοι μάλιστα τούρκοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του Εθνικού Συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Βατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου
  «Θα πρέπει να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας εάν θεωρήσουμε ότι δεν μας αφορά το τι συμβαίνει από τη Γάζα έως την Σιβηρία, όπου μιλάμε την ίδια γλώσσα και μοιραζόμαστε τον ίδιο πολιτισμό» ανέφερε για να προσθέσει: «Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Τη στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτά τα μέρη, θα είναι στιγμή που θα έχουμε παραιτηθεί από την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η Τουρκία, μαζί με τους 79 εκατομμύρια πολίτες της, έχει ευθύνη απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια της με τα οποία έχει βαθείς ιστορικούς, πολιτισμικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς».

  Ο κ. Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία γιατί αναμειγνύεται σε όσα διαδραματίζονται στις περιοχές αυτές. «Δεν είναι ξένα σε εμάς κανένα από τα μέρη για τα οποία μας ρωτούν τι δουλειά έχουμε εμείς εκεί. Πώς είναι δυνατόν να ξεχωρίσεις τη Ριζούντα από το Βατούμι; Πώς μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη; Πώς μπορούν να μην έχουν σχέση μεταξύ τους η Αντεπ με το Χαλέπι, η Μάρντιν με το Χασεκί, η Σίιρτ με τη Μοσούλη; Φεύγοντας από την Αλεξανδρέττα και μέχρι το Μαρόκο, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, παντού θα συναντήσετε τα ίχνη μας» ανέφερε με χαρακτηριστικό στόμφο.

  Το κείμενο της εφημερίδας Σαμπάχ

  Τι απαντά η Αθήνα

  «Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας.

  «Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς.

  »Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη» προσθέτει.

  ΠτΔ: Η ρητορική του Ερντογάν υπονομεύει τη Συνθήκη της Λωζάνης

  «Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας» δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας.

  «Γιατί πρέπει να τονίσω -και το λέω καλόπιστα- ότι εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι στηρίξαμε και στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

  «Το επιθυμούμε αλλά αυτό προϋποθέτει ότι σεβόμαστε και την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Και είναι γνωστό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης οριστικά και αμετάκλητα έχει καθορίσει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία γιατί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ, αφού κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών - μελών».

  Η Τουρκία, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, «οφείλει να κατανοήσει, πρώτον, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο τμήμα του διεθνούς δικαίου, δεύτερον, ότι πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση σεβαστή και να μην υπονομεύεται με κανένα υπονοούμενο. Θέλω, επιπλέον, να τονίσω ότι μέσα από αυτό τον σεβασμό τού διεθνούς δικαίου μπορεί να διεκδικήσει, αν θέλει, να αποτελεί δημοκρατικώς οργανωμένο μέλος της διεθνούς κοινότητας».

  Ποτάμι: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορεί να είναι παιχνίδι στα χέρια του Ερντογάν

  «Η Συνθήκη της Λωζάνης και οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου είναι κείμενα απέναντι στα οποία πρέπει να υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός όλων. Και νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα, η Ευρώπη, και όχι μόνο η Ελλάδα, να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Ερντογάν» σχολίασε το Ποτάμι για τις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

  Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι συνεχίζει τις σπασμωδικές του κινήσεις, που μέρα με την ημέρα γίνονται και πιο επικίνδυνες. «Οι διεθνείς συμφωνίες όμως, δεν μπορεί να είναι παιχνίδι στα χέρια όποιου βρίσκεται σε δύσκολη θέση στο εσωτερικό της χώρας του» αναφέρει και τονίζει: «Η λεκτική αμφισβήτηση των διεθνών συμφωνιών δυναμιτίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Η συνύπαρξη και ο σεβασμός των συνόρων είναι όμως προϋπόθεση για την Ευρώπη».

  H απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

  Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   
  «Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν, σχετικά με το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται, είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία.
   
  Ο Τούρκος Πρόεδρος οφείλει να μη συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης, που συνάφθηκαν τον 20ό αιώνα και μάλιστα μετά από δύο βαλκανικούς και δύο παγκοσμίους πολέμους.
   
  Δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα. Διαφορετικά, η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει.
   
  Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης φίλων, εταίρων και συμμάχων για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα».


  Γκάφα του ΑΠΕ

  Γκάφα υπέπεσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανασκευάζοντας μετά από πολλές ώρες τις δηλώσεις που φερόταν να έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δημοψήφισμα στη Θράκη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης, νησιών του Αιγαίου και την κατάσταση στην Κύπρο. Δηλώσεις οι οποίες έτσι όπως μεταδόθηκαν προκάλεσαν εύλογα θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα και παρολίγο να προακέσουν διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία.

  Στο διορθωτικό τηλεγράφημα που εστάλη το απόγευμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «δημοψήφισμα» στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, αλλά η αναφορά της λέξης αποδίδεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Σαμπάχ, για επεξήγηση του «Εθνικού Συμβολαίου» των Τούρκων το 1920.

  Μετά τις εξελίξεις αυτές το ΑΠΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

  Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο" το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.

  Μιχάλης Ψύλος

  Πρόεδρος ΔΣ κ Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Κουμουτσάκος: Μέρες φθοράς και κακοδιοίκησης σε ΥΠΕΞ και ΑΠΕ

  «Βλαπτικές και απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ασκώντας παράλληλα κριτική, τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  Μιλώντας στον Alpha 989, σημείωσε: «Το ΥΠΕΞ τοποθετήθηκε σε ανταπόκριση του ΑΠΕ χωρίς να έχει γίνει έλεγχος των όσων λέγονται από το πρακτορείο. Περνάει μέρες φθοράς και κακοδιοίκησης το ΥΠΕΞ, όπως και το πρακτορείο. Συγκεκριμένα, ζούμε τις πιο κομματικοποιημένες μέρες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πλήττεται με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος του πρακτορείου και αυτό πρέπει να αλλάξει.»

  Για την τοποθέτηση Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να τις αντιμετωπίζει ως «φραστικά πυροτεχνήματα».

  «Παρακολουθούμε με πολύ αυξημένη προσοχή τις τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου, έχουμε ένα κρεσέντο δηλώσεων. Πρέπει να αξιολογούμε με σοβαρότητα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όχι επιφανειακά. Ο Ερντογάν βιώνει την ισχύ στο εσωτερικό και ταυτόχρονα πιέσεις στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί συλλογική ένταση» συνέχισε.
  Κόσμος περισσότερες ειδήσεις

  εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο Ερντογάν και τα «σύνορα της καρδιάς»  
  Τι λέει ο Αρης Αμπατζής για τη λάθος είδηση με τις δηλώσεις Ερντογάν 
  Κοτζιάς: Δεν παρασυρθήκαμε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ 
   
   
  σχόλια (55)
   
   
  απομένουν 700 χαρακτήρες
  Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
   
  Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
    
    
   Μακάρι... | 19/10/2016 12:50
   Μακάρι να επανασυσταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία... Θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους στον Πολυχρονεμένο Πατισάχ απ'ότι στους δικούς μας λεχρίτες...και θα τρώμε και λιγότερο σανό...
   georgios
   απάντηση218
   Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
    
    
    
   Η γνώμη ενός Έλληνα εκτός συνόρων. | 18/10/2016 11:48
   Πως κατάντησε η ψωροκώσταινα, γη πολιτικων ανίκανων, άπληστων, κλέφτων και ανόητων. Έλειπαν μόνο οι δηλώσεις του Ερντογάν. Πλέον Σκοπιανοι και Αλβανοί απαιτούν και υψώνουν φωνή απέναντι στους διεφθαρμένους πολιτικούς μας και απέναντι σε μια ηγεσία οπου βασιλεύει ο νεποτισμος, το κουμπαρλίκη , η απάτη και η απληστία. Οποιοσδηποτε απέναντι σε μια πολιτική τάξη που βοηθά τους συμφεροντολόγους εις βάρος του πλησιον, είναι σε θέση να δίνη μαθήματα της ιστορίας που του συμφέρει, χρησιμοποιώντας κατάλληλα επιχείρημα. Δυστηχώς για τους Έλληνες, εχει μπροστά του ασυνεπή και αϋλα άνθρωπακια
   BN
   απάντηση358
   Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
    
    
   Σε δημόσια θέα | 18/10/2016 07:36
   Οι ονειρώξεις ενός (καθυστερημένου) Σουλτάνου του 21ου αιώνα.
   Ό,τι πεις πασά μου
   απάντηση295
    
    
   Το χαβά του ο πασάς | 18/10/2016 07:19
   Γιατί πασά μου άφησες απέξω τη Βιέννη, το Ότραντο, την Υεμένη; Ανιστόρητο σε βρίσκω.
   Mamma li Turchi!
   απάντηση304
    
    
   Αλιμονο! | 18/10/2016 06:39
   Γκαγκα ο Σουλτανος, συστημα-καταστολης και Μιλιτζια παντου (οι φυλακες γεματες), φτιαχνει παλατια και τζαμια φαραωνικων διαστασεων, αλλα και "ακεφαλα προβατα" ο πληθυσμος της χωρας του! Κι'εμεις (κακο το ριζικο μας!) διπλα τους ή μαλλον "αυτοι" εγιναν οι γειτονες μας τους τελευταιους 6-7 αιωνες.
   ντοπιος
   απάντηση313
    
    
   Σκετο τσιρκο ειμστε | 18/10/2016 05:48
   Και φυσικα οι ασχετοι του ΑΠΕ καναν λαθος στην μεταφραση. Πανιβλακες.
   Χαχας
   απάντηση283
    
    
   κ. σχολιαστές, αυτό το διαβάσατε; | 17/10/2016 23:51
   "Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο" το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή."
   Συνταξιούχος
   απάντηση140
    
    
   ελλας - τουρκια - αλβανια | 17/10/2016 23:18
   εχει 80εκατομυρια πεινασμενους. για να τους ταισει θελει κι αλλες χωρες βασικα αν φτασει μεχρι την αλβανια τελος η ελλαδα αποκλειστηκε και ενωνεται με την τουρκια υπο τον σουλτανο μας θα φτιαξουμε ενα τεραστιο σουλτανατο οι τρεις χωρες
   Tassos
   απάντηση522
    
    
    
   Περιφερειακή υπερδύναμη είναι. | 17/10/2016 22:54
   Και γειτόνισσα μας. Ας προσέχαμε, τώρα θα τους λουστούμε.
   JayGatsby
   απάντηση1417
   Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
    
    
    
   ΣΧΟΛΙΟ | 17/10/2016 22:05
   Ψυχραιμία...Δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτά που λέμε και εμείς κατά καιρούς για "χαμένες πατρίδες".....Αν μπορεί βεβαίως να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, αυτό είναι ένα άλλο θέμα....Απεναντίας οι δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών, όπως οι παραπάνω, είναι εκτός τόπου και χρόνου, ως συνήθως...
   Frixos
   απάντηση1227
   Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
    
    
   Αυτά λένε,, όσοι υποφέρουν από τσοχαδες | 17/10/2016 21:40
   Αιμορροΐδες ..
   Christos
   απάντηση125
    
    
   Ελα και πάρε ό,τι θες! | 17/10/2016 20:14
   Εμείς σύνοτα δεν έχουμε! Είμαστε ξέφραγο αμπέλι! Μπάτε σκύλοι αλέστε! Αρκεί η μίζα στη βΟλή και τα πέριξ να παραμένει 12% συν τα τυχερά μας!
   Ρεντίκολα μας κυβερνούν
   απάντηση177
    
    
   Η σωστή απάντηση της Ελληνικής διπλωματίας | 17/10/2016 19:49
   θα έπρεπε να είναι "Μπαρμπα Ρετζέπ, άντε να δεις αν έρχομαι!" Πάντως φαίνεται πως σιγά - σιγά το χάνει ο θείτσος. Το θέμα είναι πως οι κοινοβουλευτικοί -έστω- δικατάτορες που τό 'χουν χάσει μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Πάτε στοίχημα ότι στην επόμενη ομιλία θα δείξει ¨"ενδιαφέρον" και για την ... Αυστραλία;
   Γιαγιάκα
   απάντηση193
    
    
    
   Η κωνσταντινούπολη ειναι Ελληνική | 17/10/2016 19:27
   Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Η Θράκη είναι ελληνική - Αδιανόητη και επικίνδυνη οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Αυτί η απαντήσει στα ποτούρια και αλλόθρησκα σαλβάρια είναι λάθος. Μια σωστή απάντηση θα έπρεπε να έχει ως εξής: Αλλόθρησκε Ερντογαν η ανατολική Θράκη με την Πόλη Σηλυβρία με όλα τα περίχωρα όπως και η Κωνσταντινούπολη ήταν Ελληνικές και θα γίνουν σύντομα ξανά Ελληνικές. Το κράτος σου η Τουρκιά θα περιοριστή στο ένα τρίτο από το ότι είναι σήμερα εκεί που ήταν. Μην ξεχνάς Ερτογαν πως οι κούρδοι είναι τριάντα εκατομμύρια και κανένας δεν μπορεί να τους στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτού του λάου αιώνιος . Κάνε υπομονή Ερντογαν το δικαίωμα αυτού του λάου για ένα κράτος το Κουρδιστάν δεν είναι μακριά. Μέρα με την ημέρα γίνεται πραγματικότητα και η καμπάνες τις Κοσταντινουπολεος θα σημάνουν την απελευθέρωση τους σύντομα αφού το επιθυμείς και εσύ.
   Ι.Κάλφας Σουηδία
   απάντηση379
   Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
    
    
   ..den pame kala | 17/10/2016 18:36
   ..kai kanenas dikos mas den tou ypenthymise oti ..oi KYDONIES I EFESSOS ALIKARNASSOS PERGAMO ELAIA ERYTHRAIA SMYRNI kai dekades alles poleis einai ELLINIKOTATES. epeiseis oti ta kalasnikov kanoune megalo strapatso ..kai paei to diko mas to OUFO kai mirazei triantafila stin aimatovameni Smyrni.
   ....
   απάντηση155
    
    
    
   ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΙΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ | 17/10/2016 18:26
   Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ .ΤΑ ΝΕΑ ....ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .ΤΑ ....ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ..ΤΑ ...ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ...ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟ ΠΕΛΑΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΠΟΥ Η ΠΟΡΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΛΗ ....ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ....ΕΛΛΗΝΙΚΗ .ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ .ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Δ Ε Ι Λ ΟΙ
   ΒΑΝΑ
   απάντηση1913
   Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
    
    
   Σε ποσες χωρες ειπε | 17/10/2016 18:15
   ...πως θελει εδαφη τους? Πεντε -εξι? Ωραιος ο παικτης! Τι βαζει στον ναργιλε του ηθελα να ξερω..,
   Λεω εγω ο ασχετος...
   απάντηση242
    
    
   Υπάρχουν κι άλλες 'αλύτρωτες' πατρίδες | 17/10/2016 18:01
   A humble correction: Sorry, dear President Erdoğan, but from your 15.10.2016 list (https://goo.gl/kPyhOq) you left out China, Mongolia, India, Persia, Egypt, North Africa, Hungary, and Russia ruled by Turkish / Mongolian origin leaders from 13th to 15th centuries; (source: A Short History of the World (H. G. Wells) https://goo.gl/RqOhBf; YOU should defend your wannabe Empire more efficiently…
   Ανδρέας Ανδρεόπουλος
   απάντηση74
    
    
   οποιος πνηγετε | 17/10/2016 17:39
   βαστιετε απο τα μαλια του.
   iznogood
   απάντηση32
    
  -