Μια ομάδα Ευαγγελιστών Χριστιανών στη Βραζιλία έφτιαξε ένα διαφορετικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Facegloria. Σε αυτό απαγορεύονται οποιεσδήποτε αναρτήσεις και συζητήσεις με ερωτικό και υβριστικό περιεχόμενο. Επίσης απαγορεύεται ρητά ο,τιδήποτε έχει σχέσει με την «αμαρτωλή«, κατά τους ιδρυτές του δικτύου, ομοφυλόφιλους. Αντί για το γνωστό μας κουμπί like στο Facegloria οι χρήστες μπορούν να δείξουν ότι τους αρέσει μια ανάρτηση με το »Αμήν». Επίσης υπάρχουν 600 λέξεις που είναι «αμαρτωλές» και απαγορευμένες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του έχει ήδη προσελκύσει 100.000 μέλη.
Ένα ανάλογο δίκτυο για Μουσουλμάνους είναι το Ummaland, το οποίο αριθμεί γύρω στα 329.000 μέλη. Το όνομά του έχει σαφή αναφορά στην Ούμα, την ισλαμική κοινότητα των πιστών. Περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις ασφαλείας για τις γυναίκες και καθημερινά Ισλαμικά αποφθέγματα. Οι ιδρυτές του Μαρούφ Γιουσούποβ και Γιαμολιντίν Νταλίγιεβ δήλωσαν ότι δημιούργησαν το Ummaland βασισμένοι στις Ισλαμικές αξίες.
Όσον αφορά το Facegloria, προς το παρόν διατίθεται μόνο στα πορτογαλικά, αλλά υπάρχουν σχέδια για υπηρεσίες σε άλλες γλώσσες και εφαρμογή για κινητά. «Το δίκτυό μας είναι παγκόσμιο. Έχουμε αγοράσει το όνομα τομέα σε όλες τις πιθανές γλώσσες. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε το Facebook και το Twitter εδώ και παντού» δήλωσε ένας από τους ιδρυτές του, ο οποίος έχει επενδύσει 16.000 $ για το ξεκίνημα του δικτύου.
«Η θρησκεία και η τεχνολογία συχνά συνδυάζονται. Υπάρχουν μερικές γλώσσες προγραμματισμού με θρησκευτικά σύμβολα, η πιο γνωστή είναι η Perl» λέει ο προγραμματιστής Τζον Γκράχαμ-Κάμινγκ.
Ενας άλλος Αμερικανός προγραμματιστής, ο Τέρυ Ντέιβις, πέρασε 10 χρόνια για να δημιουργήσει το λειτουργικό σύστημα TemleOS, το οποίο έχει βιβλικά αποφθέγματα και αναφορές.