Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ενόπλων που εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» και σκότωσαν 12 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις κορυφαίους σκιτσογράφους και δύο αστυνομικούς.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρντ Καζνέβ δήλωσε, μιλώντας την ώρα που λάμβανε χώρα ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι, ότι όλη η γαλλική επικράτεια έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει ζητηθεί από όλους τους εισαγγελείς να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις για να προστατευθούν τα συγκροτήματα Τύπου, οι πολιτιστικοί θεσμοί και οι δημόσιοι χώροι.

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «για να εξουδετερωθούν αυτοί οι τρεις εγκληματίες που έχουν πραγματοποιήσει αυτή τη βάρβαρη πράξη».

Πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί και η χωροφυλακή και ο στρατός.

Ο Μπ.Καζνέβ δήλωσε ότι οι Αρχές κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν για να εντοπίσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν.

Οι Αρχές θα συντονίζουν τις υπηρεσίες και θα δημοσιεύουν «τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου ο λαός της Γαλλίας να είναι ενημερωμένος σε συνεχή βάση για την πορεία της έρευνας», πρόσθεσε.

Οι δράστες επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών. Διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.