Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται από τις 31 Οκτωβρίου οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, μετά από πληροφορία ξένων μυστικών υπηρεσιών η οποία ανέφερε πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία σε πτήση που θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Στόχος αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από την Κύπρο, τα οποία θα οδηγηθούν σε περιοχ΄ς της Συρίας ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

Μετά τις πληροφορίες αυτές γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς σκοπό που να δικαιολογεί το ταξίδι τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα Kατεχόμενα και από εκει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας «στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται».