Αρχίζει την Παρασκευή στο Εφετείο του Μιλάνου η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η όλη υπόθεση αφορά την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστικούς του Μιλάνου, όταν ήταν ανήλικη, είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, μετά την καταδίκη για φοροδιαφυγή σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν διαθέτει πλέον βουλευτική ασυλία.

Ο Μπερλουσκόνι την περίοδο αυτή προσφέρει «12μηνη υποχρεωτική κοινωφελή εργασία» σε κέντρο στήριξης και θεραπείας υπερηλίκων έξω από το Μιλάνο.

Αν όμως η καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκισης για το Ρούμπιγκεϊτ επιβεβαιωθεί τόσο από το Εφετείο όσο και από τον ιταλικό Άρειο Πάγο, τότε ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά την νέα ποινή ή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις δικάσιμους της έφεσης είναι πολύ πιθανό οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την κλήτευση νέων μαρτύρων.

Η πάγια θέση των δικηγόρων του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα είναι ότι ο πελάτης τους δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή και ότι δεν άσκησε αθέμιτη πίεση στην αστυνομία του Μιλάνου για να αποφυλακιστεί η Ρούμπι όταν είχε προσαχθεί στις 27 Μαΐου του 2010.