Επικριτικός έναντι του Συνταγματικού Δικαστηρίου που «άνοιξε» και πάλι το Twitter (το οποίο ποτέ δεν έκλεισε) εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση, αλλά δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την απόφαση.»

Για τον ίδιο η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει τις «αξίες» της χώρας. «Οι εθνικές, ηθικές μας αξίες παραβιάσθηκαν, ωστόσο όλα, περιλαμβανομένων των ύβρεων κατά του προσώπου ενός πρωθυπουργού και υπουργών ήταν προφανή» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απέκλεισε την πρόσβαση στο Twitter τη νύχτα της 20ής προς 21η Μαρτίου, με εντολή Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να τερματίσει την καθημερινή μετάδοση μέσω Διαδικτύου κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος της κυβέρνησής του.

Πάει για Πρόεδρος;

Εν τω μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει τις τρεις βουλευτικές θητείες που ισχύουν ως όριο για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι και ο ίδιος δεν θα επιδιώξει τέταρτη θητεία.

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες για πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο του 2014, όταν η χώρα καλείται να εκλέξει νέο Πρόεδρο.