Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο σχολιάζουν την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. «Οι μάρτυρες μιλούν για μια εκ προμελέτης επίθεση, όπου ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από άνδρα που εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από τηλεφώνημα από άτομο που βρισκόταν στην περιοχή», γράφει η Έλενα Σμιθ στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Με όρους ποινικού δικαίου πρόκειται να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή από την κυβέρνηση», συμπληρώνει η βρετανίδα δημοσιογράφος μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.
«Πρόκειται για την πιο σοβαρή επίθεση για την οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή από τότε που απέκτησε φωνή στην ελληνική Βουλή», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Το ίδιο απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της δυτικής συνοικίας της Αθήνας όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ποτέ πια φασισμός». Το AFP προσθέτει ότι «ο πατέρας του θύματος μιλάει για μια επαγγελματική μαχαιριά, ισχυριζόμενος ότι οι δράστες κυνηγούσαν τον γιο του».
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα «εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα την λαϊκή οργή», σχολιάζει η γαλλική Le Soir, αναφέροντας ότι «η Χρυσή Αυγή σταδιακά αντικαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον ‘καθαρισμό των δρόμων’ για λίγα ευρώ».
Η επίσης γαλλική Liberation αναφέρει ότι «σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο 34χρονος δολοφονήθηκε για την αντιφασιστική του δράση» και σχετικά με την Χρυσή Αυγή γράφει ότι «συχνά κατηγορείται για τον σχεδιασμό πολλών επιθέσεων εναντίον μεταναστών, κάτι που φυσικά αρνείται η ηγεσία του κόμματος».

Στο ίδιο κλίμα, το βρετανικό BBC αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία, χαρακτηρίζοντας «αξιολύπητους όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν την δράση τους, χρησιμοποιώντας αναίσχυντα ψέματα καθαρά για τις πολιτικές σκοπιμότητες τους και για τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας».