Ένας άνδρας σκοτώθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Νταμιέτα στην Αίγυπτο, στη διάρκεια διαδηλώσεων, τις οποίες κάλεσαν τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων και οι σύμμαχοί τους εναντίον της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Πάνω από δύο μήνες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους, σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου.

Επεισόδια αναφέρθηκαν και στις πόλεις Αλεξάνδρεια στα βόρεια και Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Ο άνδρας ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πόλη Καφρ ελ Μπατίχ στη Νταμιέτα ονομάζεται Ιμπραχίμ Σελίμ και είναι 30 ετών, δήλωσε γιατρός των τοπικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη δήλωσαν πως το θύμα ήταν υποστηρικτής του Μόρσι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα από υποστηρικτές του πρώην προέδρου ξεκίνησαν πορεία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να αρχίσουν αψιμαχίες με αντιπάλους του Μόρσι, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν σφεντόνες, πέτρες και στειλιάρια. Τραυματίσθηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα πρόσωπα.

Στην Αλεξάνδρεια, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, ένας γιατρός και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις που οργάνωσαν υποστηρικτές του Μόρσι.