Νέες περικοπές πρόκειται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο Μαριάνο Ραχόι, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα είναι «όσο δραστικές ήταν εκείνες του 2012».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του της Σλοβακίας, ο ισπανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει περικοπές, όμως ορισμένες φορές δεν υπάρχει άλλη λύση».

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν στις ερωτήσεις τους ιδιαίτερα για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ, ωστόσο, ο Ραχόι παρέπεμψε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή 26 Απριλίου και στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στη συνέχεια.

«Αν δεν λάβουμε τα μέτρα και δεν κάνουμε τις περικοπές, όσο σκληρές και να είναι, ουσιαστικά υπονομεύουμε τις επόμενες γενιές» κατέληξε.

Τα νέα, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για τη χώρα της Ιβηρικής, αφού σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί από 1% έως και 1,5% το 2013, έναντι στόχων για συρρίκνωση 0,5%.

Όσο για την ανάπτυξη, αυτή θα έλθει το 2014 και θα είναι «ασθενής», σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα του υπουργού.