Με την οικονομική κρίση, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η λαϊκή έκφραση «τα λεφτά πάνε στα λεφτά». Οπως αναφέρει εξάλλου η Sunday Times οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας είναι πιο πλούσιοι από ποτέ, με συνολική περιουσία που ανέρχεται σε 414 δισ. λίρες (περί τα 508 δισ. ευρώ) και παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική ύφεση από τη δεκαετία του 1930.

Στον ετήσιο κατάλογο της Sunday Times με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας βρίσκονται και 16 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, στην 72η θέση βρίσκεται ο «Mr. Easy jet» κ. Στέλιος Χατζηϊωάννου με περιουσία που φθάνει τις 1.015 δισ. λίρες ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται οι έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες κκ. Αρ. Μυστακίδης, Τζον Γουλανδρής, Μιχ. Λεμός, Αλκης Ντέϊβιντ καθώς και οι οικογένειες Λεβέντη Τρύφων Νάτση και Νικ. Ροδίτη.
Στον ίδιο κατάλογο και στην 107η θέση, και ο Ελληνοκύπριος κ. Κρις Λαζαρή ο οποίος δραστηριοποιείται στο real estate και διαθέτει περιουσία 750 εκατ. λίρες. Με αντικείμενο ενασχόλησης τον τομέα των ακινήτων στον κατάλογο περιλαμβάνονται και οι: Τζον Χριστοδούλου (με 670 εκατ. λίρες), Αν. Παναγιώτη με 400 εκατ. λίρες, Διον. Λιβέρας με 215 εκατ. λίρες, Θίο Παφίτης (ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων γραφικής ύλης) με 180 εκατ. λίρες, τα αδέλφια Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου (οικοδομές) με 140 εκ. λίρες και ο κ. Παν. Παναγιώτου (real estate) με 74 εκατ. λίρες. Από τη λίστα των πλουσίων δεν λείπει ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάϊκλ (κυπριακής καταγωγής) με περιουσία 100 εκατ. λίρες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ο Ινδοβρετανός κ. Λάξμι Μίταλ με περιουσία 12,7 δισ. λίρες (χαλυβουργία). Ακολουθεί ο κ. Αλισερ Ουσμάνοφ (γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν) ο οποίος διαθέτει το 30% της Αρσεναλ, με περιουσία 12, 3 δισ.λίρες. Στην τρίτη θέση ο ρώσος επενδυτής κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς με προσωπική περιουσία 9,5 δισ. λίρες.

Η πλουσιότερη Βρετανίδα είναι η πρώην Μις Ηνωμένο Βασίλειο κυρία Κέρτσι Μπερταρέλι, η οποία μοιράζεται μια περιουσία 7,4 δισ. ευρώ με τον ελβετοϊταλό επιχειρηματία σύζυγό της Ερνέστο, σύμφωνα με τους Τάϊμς.