Tα φρουτώδη αρώματα του Ροδίτη δένουν αρμονικά με τα αρώματα μαστίχας Χίου και φρέσκου ρετσινιού, τα οποία φέρνουν στο μυαλό στιγμές από καλοκαιρινές διακοπές, δημιουργώντας τον χαρακτήρα ενός κρασιού που συνδυάζει όλη την τυπικότητα μιας παραδοσιακής ρετσίνας με τη γοητεία ενός σύγχρονου λευκού κρασιού υψηλής ποιότητας. Χάρη στο καλά δομημένο σώμα του και την έντονη φρεσκάδα του, το Κεχριμπάρι είναι το ιδανικό κρασί φαγητού.

Με ιστορία που ξεκινά από το 1939, το όνομα «Κεχριμπάρι» ήταν πάντα συνδεδεμένο με την ποιότητα. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Στέλιος Κεχρής έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της ρετσίνας και τον επαναπροσδιορισμό αυτής της κατηγορίας παραδοσιακού κρασιού, εφάρμοσε στο Κεχριμπάρι τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο βραβείο που έλαβε ποτέ ρετσίνα σε διεθνή διαγωνισμό, αυτόν της Θεσσαλονίκης, το 1999. Από τότε το Κεχριμπάρι έχει λάβει συνολικά 23 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η ρετσίνα μπορεί να είναι ένα ποιοτικό λευκό κρασί διεθνούς επιπέδου.

Γευστικοί συνδυασμοί: Ολοι οι μεζέδες της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Πιάτα πλούσια σε ελαιόλαδο, λαδερά κατσαρόλας, κρέατα στο τηγάνι, τη σχάρα ή τη σούβλα, μαρίδα, γαύρος, θαλασσινά και φέτα λαδορίγανη.

Επωνυμία κρασιού: Κεχριμπάρι

Επωνυμία οινοποιείου: Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής

Ποικιλία: 100% Ροδίτης

Χρώμα: Λευκό

Κατηγορία: Οίνος Ξηρός

Eνδειξη ποιότητας: Ρετσίνα, Ονομασία κατά Παράδοση

Αλκοολικοί βαθμοί: 11,5%

Τοποθεσία αμπελώνα: Επιλεγμένοι αμπελώνες της Μακεδονίας

Τοποθεσία οινοποιείου: Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Δυνατότητα παλαίωσης: Απολαμβάνεται φρέσκο