Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» δίνουν το «παρών» για μία ακόμη χρονιά στην Αθήνα και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 – ανήμερα του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών – παρουσιάζουν την εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά».

Συγκεκριμένα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια εντυπωσιακή συλλογή επιλεγμένων ετικετών γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων ξεναγούν το κοινό στο οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις όπως σεμινάρια, διαγωνισμοί και παρουσιάσεις βιβλίων. Παράλληλα μέχρι και της 2 Φεβρουαρίου σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν τους παραγωγούς-μέλη της Ενωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις οινικές τους δημιουργίες. Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους,μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, wine bar, bistro και κάβες θα αναδείξουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών.

Πληροφορίες για το 10ήμερο ΒορΟινών εκδηλώσεων και τα καταστήματα που θα πραγματοποιηθούν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr.